Útavató ünnepség

Befejeződtek a Bem apó és a Nyárfás utca útburkolatának felújítási munkálatai, melynek megünneplésére november… került sor a Panna tó partján. Az útavatón a városvezetés mellett megjelent Pócs János országgyűlési képviselő is.

Az állami és önkormányzati támogatással megvalósuló, 17 644 618 összköltségű projekt részleteit Farkas Ferenc polgármester ismertette a megjelentekkel. Jászapáti város vezetése minden pályázati lehetőséget megragad, mely az itt élők életkörülményeinek javítását, komfortérzetének növelését célozza. Ennek egyik eleme a Bem apó utca útburkolatának rekonstrukciója és a helyszín, ahol most állunk, a Nyárfás utca 350 méter hosszú szakaszának felújítása – mondta a polgármester, majd köszönetét fejezte ki a magyar államnak és országgyűlési képviselőnknek a támogatásért, akit a következőkben felkért gondolatai közvetítésére.

Az önkormányzatok és a kormányzat kapcsolatában egy folyamat lezárult. Az adósságkonszolidációt követően az állami feladatok az államhoz kerültek, az önkormányzati feladatok pedig a településekhez a források tekintetében is. Ezzel párhuzamosan, azonban a kormány olyan pályázatokat ír ki, amelyekkel az önkormányzatokat támogatni tudja. Ilyen volt az a projekt is, amellyel az utak rekonstrukciója megtörténhetett – fejtette ki Pócs János. Befejezésképp köszönetet mondott a városvezetésnek, hogy lehetőséget biztosít kiváló minőségű úton megközelíteni a méltán neves strandfürdő területét, mely messze viheti a város jó hírnevét.

Az avatást jelző szalagot a Pócs János és Farkas Ferenc, a Jászapáti Városüzemeltető Nonprofit Kft. igazgatója Bodnár Attila társaságában metszette el.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?