Kiemelkedett a Kígyó Dojo

A Magyar Sport Ju-jitsu Szakszövetség és a Jászsági Harcművészeti Akadémia együttműködésében november 5-én Jászberényben lebonyolított hivatalos Magyar Bajnokságon történelmet írtak a szervezők és a résztvevők. Idén először a nemzetközi szervezet, a Ju-jitsu International Federation (JJIF) és a Magyar Olimpiai Bizottság tagjaként szervezte a nemzeti viadalt a sportági szakszövetség.

Folytatva az immár hagyományokkal rendelkező sorozatot, az 1998-ban elkezdett sport-jitsu versenyek tradíciójához híven, ismét Jászberényben, a Bercsényi úti Sportcsarnok adott otthont a ju-jitsu sport legfőbb versenyének, azaz a Magyar Bajnokságnak. A versenyszámok, melyen 21 Sportegyesület közel 200 versenyzője vett részt, a Duo System és Fighting System mellett a hagyományos nemzeti versenyszámokban a – Gi Földharc, Sport-Jitsu „C” touch contact és Sport-Jitsu „B” full-contact – zajlottak, életkor, nem, súly és harcászatban eltöltött idő szerinti megbontásban, esetenként parádés küzdelmek közepette. A Jászapáti Kígyó Dojó Harcművészeti Sportegyesület, Dr. Nagy-Hinst István Hanshi 8 Dan Mester, vezetésével, 18 versenyzőt állított csatasorba, a Duo System, Gi Földharc és Sport JItsu”C” touch contact versenyszámokban.

„A korábbi hagyományos versenyszámok mellett a nemzetközi Duo System és Fighting System hivatalos magyar bajnokait először köszönthettük a magyar ju-jitsu sport életében. Ez egyúttal kvalifikációs versenynek is minősült, hiszen az elegendő pontot gyűjtő versenyzők a magyar válogatott tagjaiként nemzetközi porondra is kiléphetnek. A színvonalon látszott a folyamatos fejlődés mind a verseny szervezési és adminisztratív területén, mind sportszakmai területen. Az edzők és versenyzők egyre jobban értik és érzik az új versenyszámokat. Nagy segítségünkre volt a Szerb Ju-jitsu Szövetség a felkészülésben és a bonyolításban egyaránt. Segítettek a versenyszabályok elsajátításában, a bíróképzésben, és a verseny lebonyolításához nemzetközi minősítésű bírókat delegáltak. Külön köszönet a szerb szövetségi kapitánynak, Kopasz Jánosnak az önzetlen segítségért és a profi hozzáállásért.”- nyilatkozta lapunknak Dr. Gulyás Richárd Miklós szövetségi elnök.

A résztvevő Sportegyesületek és Sportklubok öt fős csapatokat állíthattak össze és nevezhettek a csapatversenyre. A szabályok szerint az egyéni versenyszámokban elért legjobb eredmény utáni pontszámok döntötték el a csapatrangsort.

Jászapáti sportolóinak eredménye: J. J. I. F. – Duo System: U-10, III. hely: Farkas Luca – Nagy Martin Gábor páros; U-12, IV. hely: Nagy Martin Gábor – Nagy Marcell Miklós páros; U-19, I. hely: Kocsis Réka – Zagyi Renáta női páros és Nagy Vilmos – Zagyi Renáta vegyes páros; U-21+, II. hely: Pócs János – Nagy Vilmos férfi páros; U-21+, III. hely: Urbán Bertalan – Dr. Urbán István páros; U-21+, IV. hely: Borbás Ferenc – Kalmár Zoltán páros.

Sport Jitsu”C” Küzdelem: I. hely: Kalmár Zoltán, Szikszai Nikolett, Zagyi Norbert; II. hely: Borbás Ferenc, Farkas Luca, Novák András, Sárközi Kitti, Dr. Urbán István; III. hely: Dr. Balla Nándor, Kocsis Zoltán, Nagy Vilmos, Ifj. Pócs János.

Gi Földharc Küzdelem: II. hely: Farkas Luca, Sárközi Kitti, Szikszai Nikolett, Zagyi Renáta, Zagyi Norbert, Urbán Bertalan, Dr. Urbán István; III. hely: Borbás Ferenc, Nagy Vilmos, Ifj.Pócs János, Urbán Ágoston; IV. hely: Kocsis Réka Veronika.

A Kígyó Dojo HSE, „KÍGYÓ I.” csapata, – Nagy Vilmos, Szikszai Nikolett, Zagyi Norbert, Zagyi Renáta, Dr. Urbán István – a 2016. évi Nyílt Sport-jitsu Magyar Bajnokság I. helyezettje lett az összesített Csapatversenyben. A „Kígyó II. ” csapata, a IV., míg a „Kígyó III.”, az V. helyen végzett az OB-én.

A versenyrendezők és szervezők döntése alapján a Kígyó Dojo Harcművészeti Sportegyesület megkapta a „2016 évi Nyílt Sport Jitsu Magyar Bajnokság Legeredményesebb Egyesülete”- megtisztelő Oklevelet és a vele járó Kupát.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?