Hittantábori beszámoló

A Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskola huszonhárom tanulójával november 3-5-ig hittantáborban vettünk részt Mátraszentimre – Bagolyirtáson.

A gyerekek életkorukat tekintve 8-13 évesek voltak, ezért a programok összeállításánál figyelembe vettük az életkori sajátosságokat. Ügyeltünk arra, hogy a testi-lelki programok megfelelő arányban legyenek az adott napokon. A gyerekeket csapatokra osztottuk, amelyek mindegyikében a legidősebb tag volt a vezető. A saját csapatában mindenkinek fokozottabban kellett figyelnie a másikra, főleg a legkisebbekre, és ha kellett, segíteni nekik.

Az utazás napján, csütörtökön megtekintettük a Palócbaba Múzeumot Mátrafüreden. A tárlatvezető sok érdekességet mesélt a palóc viseletekről, eszközökről, a gyerekeket is bevonva az előadásába.

Ebéd utána a szállás közelében lévő játszótéren kapcsolódhatott ki mindenki, majd egy rövid túra vette kezdetét. Lefekvés előtt a kápolnában rózsafüzért imádkoztunk.

Pénteken a reggeli után egész napos túrát terveztünk, amelyet sikeresen teljesítettünk. Először a Mátraszentimre-Fallóskút Mária kegyhelyhez zarándokoltunk el. A kápolnában imádkoztunk, énekeltünk. Megbeszéltük a falakon ábrázolt jeleneteket, szenteket. A gyönyörű őszi erdőn keresztül, a turistajelzéseket követve, a 12 kilométer gyaloglás során volt alkalmunk megfigyelni a fákat, a levelek formáit, a különféle terméseket, köveket, a Csörgő patakot. Elfáradva, vacsorára értünk vissza a szálláshelyre. Kis pihenést követően szellemi vetélkedőt rendeztünk a négy csapat számára.

A kérdéseket vegyesen, főleg az addig átélt programokból állítottuk össze. A jó hangulatú versengést filmvetítés és ima követte.
Szombaton indulás előtt kihirdettük a szellemi vetélkedő eredményét, jutalmazva a győzteseket. A kápolnában összefoglaltuk a tábor eseményeit, hálát adott mindenki a neki leginkább tetsző dologért.

Útban hazafelé Sástón az Adrenalin Parkban kipróbáltunk néhány szabadtéri-ügyességi játékot. Kellemesen elfáradva, élményekkel teli várta mindenki a hazatérést.

Szerző:
Kövesdiné Nagy Nóra
hitoktató

Vélemény, hozzászólás?