Életforma a kamilliánus lelkület

Így év végéhez közeledve visszatekintünk az elmúlt esztendőre, hogy mit terveztünk és mit tettünk a közösség érdekében.

A Kis Szent Teréz Kamilliánus Közösség a Zenés nyári esték programsorozatot a város főterén szervezte meg. A zenés – kulturális program közösségépítő rendezvény, az apátiak, és a városunkban pihenő családok számára volt zenés találkozás. Városunk zenei életét meghatározó közösségek, csoportok, fiatalok adtak zenés, táncos műsort. Városunk csodaszép főtere méltó hely a találkozásokra, a parkban töltött idő kulturális, esztétikai élményt nyújtott számunkra.

A nyár derekán a Székelyhídi Árvaház lakóinak megsegítésére adományt szállítottunk. Főképpen lakberendezési tárgyakat, bútort – heverőket –, ágyneműt, ágyneműhuzatokat és tartós élelmiszert adtunk át az otthon vezetőjének. Segítségünkkel az otthon újabb, felújított helyiségeit birtokba vehetik a kis lakók. Kora őszi időszakban Dévára indultunk, mert a távoli térségben Böjte Csaba ferences rendi szerzetes atya gyermekotthonában közel 300 gyermek nevelkedik. Csaba testvér kérésének eleget téve egy teherautónyi adományt tudtunk átadni a Szent Ferenc Alapítvány Déva Magyarok Nagyasszonya Gyermekvédelmi Központ lakói számára. A csomagokban szépirodalmi könyv, foglalkoztató füzet, gyermekruha, felnőtt ruha, cipő, gyermekjáték, plüss kabalák, társasjátékok, babaház, mosószer, tisztítószer, tisztálkodási felszerelés, tartósélelmiszer volt. Munkatársaim nagy gonddal és szeretettel hajtogatták a ruhákat, dobozolták a könyveket, játékokat.

Közösségünk tagjai számára a kamilliánus lelkület már életforma. Lakókörnyezetünkben immár 23 éve segítjük és támogatjuk az arra rászorulókat. Ez év nyarán kicsit kitekintve osztottuk szét adományainkat. Megtapasztaltuk a „Jót tenni jó !” érzését, mely erőt ad a jövő kihíváshoz.

Hálásan köszönjük az önkormányzat, a helyi vállalkozók, magánszemélyek támogatását, ami nagymértékben hozzájárult munkánk sikeréhez.
„ A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom. Nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá. „ ( Böjte Csaba )

Szerző:
Kis Józsefné
kamilliánus vezető

Vélemény, hozzászólás?