Itt az első hazai siker

Sokáig vártak rá a kosárlabda szurkolók, hogy három idegenbeli győzelem után végre legyen egy hazai is, de bizonyára nem bánták meg, mert egy izgalmas mérkőzésen nagyszerű győzelmet aratott városunk kosárlabda csapata a 9. fordulóban.

December 3-án lejátszott kosárlabda meccsen papírforma szerint, mindenképpen a nemzetközi kupában is szereplő és hazai viszonylatban sokáig veretlen vendégcsapat, a Körmend volt az esélyesebb Jászberényben. A mérkőzés is ennek megfelelően kezdődött, 0-5 oda. Aztán Cseh György zsákolása majd egy dupla után már hazai előny állt a táblán. Ám ráerősített a Körmend, kicsit elhúztak, de az első etap végére, Williams találata X-re (24-24) hozta az arányt. A második tíz perc igazán felejthető volt számunkra, hiszen csak a büntetőpontjaink nőttek, a kosárba találás pedig szinte megrekedt. Jellemző hogy csak öt perc elteltével – Williams révén – tudtak először egy kettest berajzolni a jegyzőkönyvbe a JKSE oszlopába. Így nem csoda, hogy 10 egységnyire alakult a távolság a két csapat között. A dudaszó előtt szerencsére egy duplát érvényesítettek a fiúk és némileg (32-40) csökkent hátrányuk.

A nagyszünet után sem változott a forgatókönyv, a körmendi játékosok szinte száguldoztak a pályán és egy 0-7-es szériával növelték előnyöket. Ami később felkúszott egészen 21 differenciáig (41-62). Szerencsére ez Tiszavirág életű volt, mert Sztamenkovics berámolt egy triplát, majd egy 14-0-s rohammal már „csak” tíz volt közte. A záró negyed kezdetére pedig, 55-65 volt olvasható a falitáblán. Ami pedig a 4. etapban történt, az sokáig emlékezetes marad. Arrington zsákolása hangolta a szurkolótábort egy hullámhosszra. A „6. játékos” óriási segítséget nyújtott csapatának, hiszen a mi „fiaink” szárnyra keltek, a vendégek pedig egyre jobban kezdték elveszíteni a fonalat. Alig két perc volt hátra, amikor sikerült kiegyenlíteni a mieinknek, sőt kis idő múlva Sztamenkovics jóvoltából már 77-75 ide. Innentől kezdve szinte senki nem tudott a helyén ülni a nézőtéren, de a nagy lelkesedést – ekkor még – lelohasztották a vendégek, mert kiegyenlítettek és kezdődhetett az 5 perces „túlóra”.

A hosszabbításban aztán Protics adta meg az alaphangot egy hármassal. Követték őt a társak is, de a szerb irányító neve mellé ismét hármast rajzolhattunk. Innentől kezdve nem volt mentség a körmendiek játéka szinte teljesen szétesett, Protics újabb trojkája pedig teljesen megfogta őket. A publikum elkezdett ünnepelni, a játékosok pedig bedobtak még néhány büntetőt és mehettek pacsizni és ünnepelni a lelkes szurkolótáborhoz.

JP Auto – Jászberényi KSE – Egis Körmend 95–88
JKSE: Protics 24/12, Williams 20, Arrington 19/3, Cseh 8, Sztamenkovics 19/9. Csere: Brbaklics 3, Czirbus -, Bazsó 2.
A mérkőzés után mind az együttes edzője Stevan Tot, mind annak kapitánya Cseh György a lelkes csapatjáték mellett, a szurkolótábor tevékenységét emelték ki, mert mint mondták, nekik is köszönhető az első hazai győzelem. Szombaton december 12-én sem számíthatunk kisebb csatára, hiszen az 5. helyezett Pécs lesz a vendég Jászberényben.

Fotó: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?