Ajándék a pingpongosoknak

November 25-én rendezték a Jászsági Asztalitenisz Diákolimpia döntőit az 1-8. osztályosak részére, a Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tornatermében.

A jászsági döntőben szinte jászberényi diákok döntötték el az elsőség kérdését a szokásos diákolimpiai korosztályokban, amely során Szappanos Gellért (Gyakorló ÁI), Kövér Kristóf (Bercsényi) és Baranyi Nikolett (NBA) lett a győztes.

Ez alkalommal adták át ünnepélyes keretek közt azokat a sporteszközöket is – 5 db pingpongasztal, hozzávaló hálók, adogatógép, 30 db ütő, és 1000 db pingpong labda – amelynek értéke kb. 1,5 millió forint. Ezt a Nagyboldogasszony Iskola és a Jászkürt DSE nyerte el – pályázat útján -, a Magyar Asztalitenisz Szövetségtől. A pályázatot a Megyei Asztalitenisz Szövetség és az NGS Union Jászberény ASE is támogatta. Az ünnepélyes átadáson a versenyzőkön kívül jelen voltak a Jászberényi ASE sportolói, a szponzorok, Csornai Csaba, a megyei szövetség elnöke, Weiszmüller Imre a Jászsági Diákspot Bizottság titkára és Nagy András, az Önkormányzat Humán Erőforrás bizottság elnöke is tiszteletét tette. Az átadás után, bemutatót tartottak a JASE NB III-as csapat asztaliteniszezői, akik kipróbálták természetesen az adogató gépet is.

A verseny részletes végeredménye:

Fiúk I-II. korcsoport:

  1. Szappanos Gellért (Gyakorló)
  2. Sass Patrik (NBA)
  3. Tóth Gábor (Bercsényi)

Fiúk III-IV. korcsoport:

  1. Kövér Kristóf (Bercsényi)
  2. Baranyi Róbert (NBA)
  3. Győri Benjámin (NBA)

Lányok III-IV. korcsoport:

  1. Baranyi Nikolett (NBA)
  2. Tóth Anna (NBA)
  3. Járomi Mariann (NBA)
Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?