Négy érem Szófiából

Szófiában rendezték az Ifjúsági és az U-22-es Európa bajnokságot a kyokushin karatékák részére. A Yakuzák Se versenyzői kitűnően szerepeltek, két arany mellett egy-egy ezüst, illetve bronzérmet nyertek.

Mező Lili megvédte EB címét és ismét legtechnikásabb női versenyző lett a Szófiában rendezett Európa-bajnokságon. Kerekes Réka szintén a dobogó legfelső fokára állhatott, újonc ifi EB indulóként, Móczó Milán pedig ezüstérmes lett. Az U-22-es mezőnyben pedig Fekete Farkas bronzérmet tudhat magáénak.

–Tartalmas évet tudhatunk magunk mögött ismét – nyilatkozta Agócs Tibor a Yakuzák SE szakmai vezetője. – „Részt vettünk az MKKSZ versenynaptárában megjelölt összes rendezvényen, és emellett több nemzetközi megmérettetésen is tatamira léptünk. Megjártuk Japánt is a tapasztalatokért, utánpótlás korú versenyzőink folyamat menedzselése részeként. Egyesületünk felnőtt Európa-bajnokkal és utánpótlás Európa bajnokokkal büszkélkedhet. De gyerekversenyzőink is letették névjegyüket a hazai bajnokságokon, diákolimpián és több nemzetközi versenyen is. Sok edzőtáborban vettünk részt és koncepciózusan építettük versenyzőinket, életkori sajátosságaiknak megfelelően. Ezt az építkezést objektív mérésekkel alátámasztva ellenőriztük és vissza is csatoltuk az edzésmunkánkba, amit folytatunk 2017-ben. Közel hatvan egyesületet megelőzve idén is mi végeztünk az országos minősítési táblázat első helyén. Köszönet a szülőknek, akik támogatták gyermeküket álmaik megvalósításában, ezzel sokat tettek eredményeinkért. Természetesen nagy köszönet a támogatóinknak is, hogy mellettünk voltak és így meg tudtuk valósítani szakmai programjainkat”.

Rövid ünneplést terveznek a Yakuzák és kisebb szünet után, folytatják a munkát hasonló hittel és alázattal 2017-ben is.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?