Orchideák éjszakája

Idén is gyönyörködhetünk a virágok királynőjének is nevezett trópusi növények gazdag kínálatában az Orchideák éjszakáján.

Az esőerdők vadregényes tájain kalandozhatnak az érdeklődők november 25-én, pénteken 16 és 22 óra között a jászberényi Oázis Kertészetben. Az ingyenes rendezvényen egy pohár pezsgővel, finom falatokkal és számos akcióval várják a vásárlókat.

1647_5p_orchideak_viragok-4

A több ezer orchidea faj közül a legismertebb a lepkeorchidea (Phalaenopsis), amely otthoni körülmények között is kiválóan tartható.

A trópusi növény kedveli a napos és párás helyeket, de a tűző napon levelei megéghetnek.

Hetente egy órát áztassuk cseréppel együtt szobahőmérsékletű vízben, virágzás után a növények beérik rendszeres spricceléssel is. Nem kedvelik a meszes vizet, ezért vagy forralt és lehűtött vízzel, vagy esővízzel tápláljuk. A víz mellett fontos a speciális orchidea tápoldat rendszeres adagolása is, főként virágzás előtt. A lepkeorchideákat érdemes évente, kétévente átültetni friss speciális orchidea táptalajba.

1647_5p_orchideak_viragok-5

Az orchidea minden lakás dísze lehet egzotikus virágaival, és kiváló ajándék bármely alkalomra. Például egy szerelmes férfi vallomásának jelképe is, ami Szenes Iván tollából így hangzik: „Orchideák, színes orchideák, Mondjátok el, hogy szeretem.”

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?