Pozitív a röplabda mérleg

Jászberény női röplabda csapata sűrű, és sikeres programot bonyolított. Három mérkőzésből két alkalommal nyertek, egyet pedig elveszítettek.

A múlt heti menetelést november 16-án szerdán, a Magyar Kupa első meccsével kezdték, a – szintén NB I-es – Palota RSC vendégeként. A mérkőzés a várakozásnak megfelelően alakult, magabiztos játékkal, 3-0-s győzelemmel abszolválta a kupameccset a JRK.

Pénteken 18-án már keményebb mérkőzés várt a lányokra, hiszen – két veresége ellenére – az újpesti együttes mindig veszélyes hazai pályán. Ez a kijelentés már az első játszmában igazolódott. Ugyanis ritkán látható maratoni küzdelmet vívott a két csapat egymással és 32-30-nál fordultak a csapatok. A második szett is szorosan alakult, de ezt is a házigazdák nyerték 25-20 arányban. Aztán a harmadikban alárendelt szerepet játszottak lányaink, mindössze 10 pontra futotta erejükből. Így UTE – JRK 3-0.

A vasárnap november 20-án hazai pályán zajló MTK elleni mérkőzésen az első a mieink játszmát 9-1-es vezetés után 14-re nyerték. A második már szorosabb volt, de ezt is behúzták. A 2-0-s vezetés után fejben egy kicsit kiengedtek Pintér Andiék és a harmadik szettet nagy izgalmak közepette a fővárosiak nyerték, 27-25-re. A következőben aztán jobban koncentráltak „lányaink” és bebiztosították a győzelmüket.

Jászberényi RK – MTK-Budapest 3-1
Az utóbbi két mérkőzésen már az új tréner, Branislav Franic dirigálta a berényi csapatot. Folytatás kétszer is a Palota RSC ellen: november 24-én hazai pályán a kupa-visszavágó, majd bajnoki meccs következik náluk, a fővárosban.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?