Izgalmas meccs Szegeden

Szegeden a Tisza partiak veretlen hazai mérleggel várták vasárnap Jászberény kosarasait, a mieink pedig eddigi három győzelmüket idegenben szerezték.

Szerb légiósunk Sztamenkovics felépült vírusfertőzéséből, így már ő is pályára lépett Szegeden és főleg neki köszönhetően, jól indult a meccs berényi részről. Vezettek a fiúk, de a házigazdák fordítottak és az első tíz perc után ötpontos vezetésre tettek szert. Sőt a következő etapban még rátettek egy lapáttal és nyolcegységnyi (47-39) előnnyel tölthették a nagyszünetet.

A hosszabb pihenő viszont a mi csapatunkra volt kedvező hatással, hiszen óriási erőket mozgósítva, egyre jobban közelítették a hazaiakat a harmadik játékrészben. Ez olyannyira sikeres volt, hogy Williams triplái után szinte kezdődhetett elölről a meccs, hiszen egált (55-55) mutatott az eredményjelző. Ám szerencsére továbbra is Stavan Tot legényei domináltak és a befejező negyed kezdetére most már ők vezettek hét (61-68) ponttal. Alig négy perccel a vége előtt még Cseh Györgyék vezettek – igaz csak egy különbséggel – ám a végére kicsit elfáradtak és a hazai drukkerek biztatását élvező szegedi kosarasok megnyerték az igen változatos, izgalmas mérkőzést.

Naturtex-SZTE-Szedeák – JP Auto-JKSE 92-86
Ezúttal sem sok hiányzott az idegenbeli sikerhez. Nagyon jól játszott Protics a berényi csapat irányítója, aki 28 pontot jegyzett, de az amerikai Williams is hozta szokásos formáját 26 találattal. Legközelebb december 3-án szombaton lesz kosárlabda mérkőzés, amikor a veretlen listavezető Körmend látogat városunkba.

A kép illusztráció!

 

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?