Megrángatták az oroszlán bajszát

Jászberény kosárlabda csapata három idegenbeli győzelme mellett még nem jegyzett egy hazait sem, így a megyeszékhelyi gárda legyőzésére számítottunk, ugyanis az Olaj KK nem igazán jó mutatókkal – két bajnoki vereséggel a háta mögött – érkezett városunkba.

A meccs elején nem úgy tűnt, hogy bajnokverés lesz, hiszen nem oly soká, 2-10 állt az eredményjelzőn. De aztán szép lassan belejöttek a fiúk olyannyira, hogy már döntetlent (17-17) regisztrálhattunk. Ennek ellenére az első etap mégis négypontos (7-21) Olaj vezetéssel zárult. A kétperces pihenő után a csapatkapitány Cseh György duplája már a JKSE vezetését jelentette. Erre már meg kellett ráznia magát a Szolnok gólzsákjának Vojvoda Dávidnak is, aki nem kevesebb, mint három triplával, meg egy duplával szórta meg csapatunkat. Mi is serénykedtünk, de ezzel együtt is 31-39-et mutatott a falitábla a nagyszünetben.

A második játékrészt a mieink kezdték jól Czirbus büntetőjével, de a negyed végére 16 egységgel (54-70), elhúztak a vendégek. A mieink a záró negyed elején egy 9-0-s rohammal visszajöttek a meccsbe. No, ez már igazán felpaprikázta az amúgy sem hallgatag szurkolótábort és élvezetessé, izgalmassá vált a mérkőzés. Az egész meccsen nagyszerűen játszó Cseh harmadik trojkájával ismét csak öt (72-77) lett a különbség. Az utolsó percben aztán a szokásos büntetőpárbaj zajlott, ami biztos szolnoki győzelmet hozott.

JP Auto – Jászberényi KSE – Szolnoki Olaj KK 74-82

A többszörös bajnok és kupagyőztes Olaj KK ugyan megérdemelt győzelmet aratott Jászberényben, de a hazai publikum vastapssal köszönte meg csapata teljesítményét, mert – egy magyar mondásnak eleget téve – igazán megrángatták az oroszlán bajszát. Legközelebb Szegeden játszik a JKSE, és majd csak december 3-án lesz újabb mérkőzés hazai pályán, a Körmend ellen.

Fotó: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?