Felzárkóznak a kézis lányok

Városunkban rendezték november 13-án a megyei női kézilabda bajnokság ötödik és hatodik fordulóját. A rendező Jászberényi Női Kézilabda Egyesület élt a hazai pálya előnyével és mindkét mérkőzését megnyerte.

Ebben a sorozatban kéthetenként rendezik a bajnoki meccseket, mindig más helyszínen. Minden csapat két mérkőzést játszik egy-egy alkalommal. A harmadik játéknapot városunkban rendezték a Lehel Sportcsarnokban, ahol tíz csapat adott egymásnak randevút. Nem nagyon változott a berényi alakulat összetétele, csupán annyi az újdonság a társaság háza táján, hogy három ifjúsági játékos „kiöregedett” a JTF DSE együtteséből, így folyamatosan beépítik őket a felnőtt keretbe.

–Nem jól kezdődött számunkra a bajnokság, négy meghatározó játékosunk is megsérült az első játéknapon, ami rányomta a bélyegét a további meccsekre. Most viszont szeretnénk bizonyítani, hogy ütőképes a csapatunk. Főleg a Szolnoki Honvédot szeretnénk legyőzni, hogy közelebb kerüljünk a dobogóhoz –, mondta Dr. Crespo Zsuzsanna a JNKE egyik játékosa. Nos, úgy néz ki, hogy jól kalkulált az egyesület alapító tagja, hiszen mindkét meccsüket megnyerték. Jászberényi NKE – Jászfényszaru VSE 22-7, Szolnok Honvéd SE – Jászberényi NKE 23-26. Ezzel a berényi hölgyek az ötödik helyen állnak, két pontra az áhított harmadik helytől.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?