A város első boltja

A város közkedvelt belvárosi szupermarkete június végén zárta be kapuit, hogy három hónappal később megújult eladótérrel és kibővített árukészlettel várja vásárlóit. Az immár modern, komfortos boltban az alapélelmiszerek mellett prémium kategóriás élelmiszereket is beszerezhetnek a vásárlók.

Ennek apropóján tartottak szakmai napot november 7-én, ahol dr. Rédei István, a Co-op Star Zrt. elnök-vezérigazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket. Bevezetőjében elmondta, hogy a felújítás egy hároméves rekonstrukciós terv része. Tavaly az üzlet teljes külső felújítása megtörtént a tetőt is beleértve, idén az üzletbelső esett át energetikai modernizáláson, jövőre pedig az átriumot szeretnék átalakítani, megújítani. Ugyan pontos adatokat még ők sem tudnak, de a szupermarket egész épületére eddig költött pénz jóval meghaladja a 200 millió forintot. Számításaik szerint 6-10 éven belül térül meg a beruházás.

A továbbiakban dr. Kállai Mária kormánymegbízott méltatta a beruházást. Beszédében kiemelte, hogy Jászberény, a Jászság rendületlenül fejlődik, mely folyamatnak a Co-op Star Zrt. is szerves része. Szívbéli jókívánságait fejezte ki, és gratulált a százszázalékos magyar tulajdonban lévő vállalkozásnak, amely harminc településen 45 különböző boltot üzemeltet több mint ezer munkavállalóval.

„A cég filozófiája a közösségépítés, partnerség, együttműködés, ami nemcsak gondolat, hanem a mindennapi cselekvések megvalósulása is.” Véleménye szerint példaértékű a vállalkozásra jellemző „egy hajóban evezünk” szemlélet, amely előbbre viszi az együttműködést a kereskedelmi versenyben is.

A látszat ellenére az eladótér mérete nem változott, csak az ügyes átalakításnak köszönhetően tágasabb érzete lehet a vásárlóknak, vette át a szót Bartus Péter fejlesztési igazgató. A kényelmesebb vásárlási élményt nyújtó üzletben az elrendezés arányait változtatták meg, és a legmodernebb technikát alkalmazták a felújítás során. Mezei János kereskedelmi igazgató hozzátette, hogy az üzlet küllemi változásai mellett az árukínálat is változott. Kibővült a zöldség-gyümölcs sziget, halpultot alakítottak ki friss tengeri és édesvízi halakkal, tenger gyümölcseivel, megsokszorozódott a funkcionális termékek, a vadhúsok kínálata, és kávézót is kialakítottak. Jelenleg 13 000 cikkelem található a szupermarketben, melyeket a szakmai nap résztvevői testközelből is megszemlélhettek a kiscsoportos üzletbemutatón.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?