Így indult a tanév

Idén első alkalommal került sor augusztus 29-30-án a „Fecskenapok” megrendezésére az AMI alsótagozatosai számára. Az elsős gyerekek bepillantást nyerhettek iskolánk életébe, megismerkedtek osztálytársaikkal, a tanító nénikkel, a tanító bácsival. A két nap alatt játékos és kézműves foglalkozást tartottak az első osztályos nevelők. A gyerekek gyorsan feloldódtak, jól érezték magukat.

* * *

Szeptember 2-án az alsó tagozatos tanulók plakátok készítésével búcsúztatták el a nyarat, s vidám csatakiáltások, fogadkozások írásával hangolódtak az új tanévre.

* * *

Szeptember 8. az Olvasás világnapja, ezen a napon a mesehősök vették birtokukba az iskolát. A gyerekek örömmel ismertették meg társaikkal kedvenc könyveiket. Sok-sok érdekes történetet olvastak fel egymásnak, tanítóik legnagyobb örömére, hiszen egyik legfontosabb célunk az olvasóvá nevelés.

* * *

Szeptember 30-án iskolánk immár hagyományként rendezte meg, az új elnevezése szerinti Európai Diáksport napját. Ezt a napot közel négyszáz tanuló részvételével egy Zengó-s bemelegítéssel kezdték a gyerekek, melyet Majtényi Ágnes tartott. A Homokos tó megkerülése jelképezte a 2016 méteres táv lefutását. Évfolyamonként fiú és lány csoportok indultak a távot teljesíteni. A legeredményesebbek: 1. osztály lány: Kalmár Viktória, Birkás Aletta, Frikk Amira, fiú: Somogyi Donát, Donkó Máté, Duka Martin. 2. osztály lány: Tóth Réka, Pethő Nóra, Katona Lilla, fiú: Csikó Roland, Bella Zoltán, Makula Márk. 3. osztály lány: Fátyol Júlia, Bécsi Sára, Gulyás Lilien, fiú: Tajti Bence, Balog Bence, Bodor Martin. 4. osztály lány: Tari Bianka, Szerencsés Sára, Urbán Eszter, fiú: Tóth Róbert, Szarvas András, Farkas Benjámin.

* * *

Október 4-én, az Állatok világnapján a gyerekek plakátokat, rajzokat készítettek. Nagyon sok ötletes munka született, volt közöttük megható és vicces egyaránt, attól függően, hogy az állatokkal való együttélés mely pillanata ragadta meg az alkotók fantáziáját.

* * *

Október 6-án, a magyar nemzet gyásznapján a harmadik osztályos gyerekek műsorával emlékeztünk meg az Aradon kivégzett tábornokokról és az első felelős magyar kormány miniszterelnökének, Battyhány Lajos mártírhaláláról.

Vélemény, hozzászólás?