Városunk képekben és írásban

Jászberény és a Jászság Népi Együttes címmel jelent meg egy fotókkal gazdagon illusztrált, városunk illetve a népi együttes történelmét és értékeit bemutató kiadvány. A füzetet a felelős kiadó szerepében Szűcs Gábor, kiadványtervezőként Kocsán László, valamint a támogató önkormányzat nevében Szabó Tamás polgármester méltatta október utolsó szerdáján sajtótájékoztató keretében a River étteremben.

A tájékoztató meghívott vendégei voltak az alkotók is a média munkatársai mellett. A 35 oldalas igényesen összeállított anyagban fotósként közreműködött Gémesi Balázs, Gorácz József, Harangozó Márton, Papp Kornél, Perlaki Csaba, Suba Bea, Suba Martina, Szalai György, Szikra-Tóth Sándor. Az írások Kocsán László, Kormos László, Szűcs Gábor szellemi termékei. A kiadványban valamennyi szöveg angol fordításban is megtalálható. A tolmácsolást Kátai Anna Tünde, Molnár Sára és Arnóczki Eszter végezték. Kocsán László kiemelte, hogy valamennyi közreműködő jászberényi. A kötet jól példázza a jász tehetség és összefogás eredményességét.

A kiadvány tartalmilag három részre bontható; egyrészt Jászberény történelmével és szellemiségével ismerteti meg az olvasót, másrészt a Jászság Népi Együttest mutatja be közelebbről, illetve innen átvezet legnagyobb turisztikai attrakciónkhoz, a magyarság kulturális életének meghatározó eleméhez, a csángó fesztiválhoz. A nyolcszázezer forintos költségvetésű kiadáshoz az önkormányzat jelentős támogatást nyújtott. A jelenleg ezer példányban készült promóciós anyagot fele részben a Jászság Népi Együttes, fele részben a városháza tulajdonolja és adja tovább a városunk iránt érdeklődőknek.

Szűcs Gábor elárulta, hogy mexikói útjuk során tesztelték a kiadványt, mely színvonalas írásaival, gyönyörű fotókkal gazdagon illusztrált lapjaival méltóképpen közvetítette kulturális értékeinket. Szűcs Gábor szintén köszönetet mondott az alkotóknak, akik az első hívó szóra az ügy mellé álltak és önzetlen segítségük eredményeképp létrejöhetett egy a város életével tökéletesen összhangban lévő kiadvány, mellyel méltón képviselhetik Jászberényt határainkon innen és túl egyaránt.

Olyan hiánypótló kiadványt tarthatunk a kezünkben, mely tartalmi és esztétikai szempontból példaértékű – mondta Szabó Tamás polgármester. Mai világunkban a kommunikáció eszközeit fokozottan alkalmazni kell. Városunk bemutatásának kiváló forrása ez a minden elemében színes prospektus, melyhez remény szerint hamarosan egy XXI. századi színvonalú turisztikai honlap is csatlakozni fog. Az önkormányzat mindkét fórum mögött támogató partnerként áll.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?