Vivien ezüstéremmel zárt

Október 15-én, Tokod adott otthont a birkózó Junior Női Országos Bajnokságnak. Száraz Vivien a Jászberényi Birkózó Club versenyzője, a 72 kg-os súlycsoportban – három győztes és egy vesztes mérkőzés után – ezüstérmet szerzett. Vivien számára ez a Magyar Bajnokság volt az utolsó alkalom, amikor az utánpótlás korosztályban versenyzett.

Visszatekintve az utánpótlás korosztályban elért eredményeire, Száraz Vivien a jászberényi birkózás történetének legeredményesebb versenyzője. Az elmúlt hét évben a magyar bajnoki érmek számát tekintve hat aranyérmet, négy-négy ezüstérmet és bronzérmet szerzett. A magyar válogatott tagjaként nemzetközi érmei mellett, egy kadet világbajnoki és két junior Európa- bajnoki ötödik helyezett volt.
– Az eredmények értékét növeli, hogy 2009-ben szinte a nulláról kezdtük el felépíteni az egyesület működését. Vivien sikereinek hatására egyre több fiatal kezdett el birkózni és közülük ma már többen eredményesen kezdték el bontogatni a szárnyaikat. A következő évben – a birkózás mellett –Vivien számára egyetemi tanulmányai kerülnek előtérbe – mondta édesapja Száraz Tibor, aki egyben edzője is.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?