Nagyszerű győzelem Pakson

Úgy tűnik október 19-én, szerdán este jó hatással volt egymásra városunk futball-, és kosárlabda együttese. Egy közös edzés keretében, – vegyes csapatokat alkotva – fociztak és kosaraztak, majd a „3. félidőben” kötetlen beszélgetéssel szőtték tovább a barátságot. A szombati eredmény: délután a focisták este pedig a kosarasok nyertek.

„Sopron elleni formában” kezdtek Cseh Györgyék Pakson. Az ellenfél nyolc ponttal lepte meg őket gyorsan az elején. Szerencsére összeszedték magukat, de ez sikerült, sőt hét perc elteltével már ők vezettek egy találattal. A hazaiak azonban fordítottak és 20-17-es állásnál pihentek két percet a küzdő felek. A 2. negyedben aztán rákapcsoltak a mieink és kellemes meglepetésre 13 pontos (29-42) előnyünknél kezdődött a nagyszünet.

A második félidő elején a hazaiak akarata érvényesült inkább, de így is ötpontos (50-55) előnyünknél pihenhettek az utolsó 10 perc kezdetéig. A záró etapban a JKSE játékosai kezdtek jobban és 8 egységnyi távolságot alakítottak ki. Az atomváros kosarasai egy pontra még felzárkóztak, de a végjáték a mieinkké volt, bravúros teljesítménnyel megszerezték második idegenbeli győzelmüket.
Atomerőmű SE – JP Auto -Jászberényi KSE 69-77 (20-17, 9-25, 21-13, 19-22)

JKSE: Protics 6, Arrington 23/9, Williams 12, Cseh 6, Barker. Csere: Sztamenkovics 14, Brbaklics 10/6, Czirbus 4, Bazsó 2, Szigedi.

Ez a siker akkor ér nagyon sokat, ha szombaton, hazai pályán is megszerzik első győzelmüket. Nem lesz könnyű, hiszen a fehérvári gárda igen kemény ellenfélnek számít.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?