Kosarasok a suliban

A szerdai osztályfőnöki óra helyett angolt tartottak a Lehel Vezér Gimnázium 12N osztályának, ám a cserét ezúttal nem nagyon bánták a diákok, ugyanis három amerikai angol kosaras srác érkezett hozzájuk.

Brian Williams és Brent Arrington az Egyesült Államokból, Riley Barker Kanadából érkezett városunkba, hogy jelenlétükkel erősítsék a JKSE csapatát. A gimnáziumba Pintér Ferenc technikai vezető kísérte el a fiúkat, aki elmesélte, hogy a rendhagyó angolóra célja lehetőséget adni a diákok számára az angol nyelvet anyanyelvként bíró emberekkel beszélgetni, valamint a berényi kosársportot népszerűsíteni. Nem ez az első alkalom, hogy külföldi játékosokkal tanintézményekbe látogatnak és a népszerűséget érezve a továbbiakban is terveznek hasonló alkalmakat.

Talán a játékosok magassága (Rilek 208 cm-es óriás) döbbentette meg a kezdeti percekben a gyerekeket, de az első kérdések igen bátortalanul érkeztek az egyébként rendkívül nyitott és jó humorral megáldott fiúkhoz. Azért végül kiderült, hogy Némediné Béres Judit tanárnő érettségi előtt álló osztálya nem hiába töltött nyolc évet az angol magolásával, remekül megértették egymást a vendégekkel. Kérdéseikből kiderült, hogy az amerikaiak jól érzik magukat nálunk, szépnek találják országunkat és főként a magyar lányokat.

Megkóstolták a pálinkát és ismerkednek a magyar ízekkel, próbálják elsajátítani a hazai szokásokat. Szórakozásra nem sok idejük marad, szabadidejüket leginkább alvással töltik. A csapatban megtalálták a helyüket, tehát „all right”.

A jó hangulatú találkozó természetesen az elmaradhatatlan selfie-zéssel zárult.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?