Meghátrált az Előre

Bár egy hete Salgótarjánban megszakadt a Jászberényi FC nyerőszériája, a veretlen sorozat az 1-1-es döntetlennel folytatódott. Így lépett pályára a csapat a labdarúgó NB III 12. fordulójában a BKV Előre elleni hazai mérkőzésen.

Az első félidő legelején a vendégek veszélyeztettek, akik szervezett védekezésből igyekeztek ellentámadásokat vezetni a mezőnyt uraló JFC-vel szemben. Nehezen kerültek helyzetbe a berényiek, a kevés lehetőség alkalmával előbb Hamar lövését a kapus piszkálta ki a léc alól, míg Mile bombája alig szállt fölé. Az ellenoldalon pedig egy közeli fejes okozott riadalmat, gól azonban nem esett. Szünet után öt perc elteltével megtört a jég, Prasler beadására Hamar érkezett jól (1-0). A kapott góltól megroppantak a fővárosiak, hét perccel később Bojtor távoli találata fokozta a szurkolók lelkesedését (2-0). Húsz perccel a befejezés előtt aztán végképp eldőltek a lényegi kérdések, Prasler is a 16-oson kívülről vágta a hálóba a labdát (3-0). Több hazai helyzet és egy BKV lesgól jelentett még eseményt, ám végül biztos győzelem született, mellyel megerősítette 3. helyét a Keleti csoport tabelláján a jászberényi gárda.

Jászberényi FC – BKV Előre 3-0 (0-0)
A következő ellenfél a két pontos előnnyel listavezető Monor lesz, október 29-én, szombaton. Az idegenbeli rangadón egy jó eredmény további motivációt adhat a bajnokságra.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?