Jól kezdtek a röplabdás lányok

A 2016/2017-es női röplabda NB I nyitómeccsét a Jászberényi RK a Gödöllői RC ellen vívta. Az elmúlt hetekben kétszer is találkozott egymással a két alakulat és mivel mindkétszer jászberényi siker született, minden szurkoló hazai győzelmet várt.

Ennek ellenére a vendégek kezdtek jobban és csak 0-3-nál szerezték meg „lányaink” első pontjukat, Ivana Gardovic révén. Majd Deme Gábor, időkérése után, fokozatosan olvadt a gödöllői előny. Először még 8-13 állt az eredményjelzőn, majd 14-14-nél utolérték a vendégeket a mieink. Innen már a berényi csapat dominált és 25-19-re hozták az első szettet. A második etapban ismét a vendégek kezdtek jobban (2-5), ám fordult a kocka, 11-6-ra fordítottunk, csapatunk simán hozta a második szettet is 25-14 arányban.

A következő szettben is 10-5 ide, ám „feléledt” a gödöllői együttes és fordítottak, 20-25-ös játszmanyeréssel 2-1-re szépítettek. A negyedik szettet a berényi játékosok végig irányításuk alatt tartották a mérkőzést. Bár 18-18 is állt az eredményjelzőn, de a folytatásban előbb 22-18-ra elléptek szomszédvári riválisuktól, majd ők érték el hamarébb a játszma végét jelentő 25-ös számot is. Így első győzelmüket ünnepelhettek a lányok a lelkes hazai drukkerekkel.

Jászberényi RK – Gödöllői RC 3-1

Folytatás három alkalommal idegenben. Először lapzártánk után szerdán a fővárosban a TFSE ellen, majd pénteken október 28-án, Kaposváron. November 4-én pedig Nyíregyháza vendége lesz a JRK.

Szerzők:

Ács Tibor
Budai Levente

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?