Szabad alkotás a szabadban

Október 15-én, szombat délelőtt a Zagyva-part mentén a szokásosnál többen csodálták meg az élővilág szépségét, sőt ceruzát, ecsetet, pasztellkrétát ragadtak, és megörökítették a természet pompájának őszi öltözetét.

Idén ötödik alkalommal rendezte meg a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria a PikTúra múzeumpedagógia programot. Ez alkalommal csatlakoztak az „Építs hidat!” – Híd, ami összeköt! című rendezvénysorozathoz, és erre a Zagyva-parti sétány Tulipános hídja bizonyult a legideálisabb helyszínnek.

A híd egyik oldalán a fiatalabb generáció alkotott, míg a másikon az idősebbek mutatták meg tehetségüket. Volt olyan tanuló, aki óráiról kéredzkedett el a rendezvényre, hiszen nemcsak hobbi szinten érdeklődik a művészetek iránt, hanem későbbi hivatását is ebben képzeli el. Kerekné Mihalik Judit múzeumpedagógus készségesen segített mindenkinek, ötletet és a meleg tea mellé kedves szavakat adott az alkotóknak. Krisztina, kétgyermekes édesanya szakmája gépészmérnök. A Hamza múzeum által korábban rendezett Műhelytitkaink sorozaton olyannyira kedvet kapott az akvarell technikához, hogyha ideje engedi azóta is örömmel fest, ahogy most is. Nagy Tamás rajztanár az iskolában ücsörgős óra helyett, szintén a szabadban alkotás mellett voksolt, így osztályával együtt sétáltak ki a Zagyvapartra.

Az októberi hűvös ellenére kegyes volt az időjárás és kellemes napot töltöttek együtt a jelenlevők. Az elkészült kreációkat a híd oldalán rögzítették, ami a képzőművészet iránt érdeklődő különböző generációk összekapcsolását szimbolizálta.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?