Legyél egészséges!

Jó hangulatban kezdődött október 14-én a Városi Egészségnap, amelyen kilenc órától a Trió Rádió közvetítésével együttes testmozgással vette kezdetét a program.

Az általános és a középiskolás osztályok sorra érkeztek a rendezvény három helyszínére. A Bercsényi úti Sportcsarnokban a tettek mezejére léptek a sportolni vágyók, összemérték futball és kosárlabda tudásukat a 7-8. és 9-12. osztályos tanulók. Lehetőség volt közös tornára, a kényelmesebbek kipróbálták a spinning kerékpárokat, aki pedig az energia többletét kívánta levezetni, az a trambulin rugalmas világába vethette magát.

A legnagyobb siker Katus Attila sportaerobik edző órája volt, aki sok hölgy szívét megdobogtatta, természetesen a tevékeny testmozgás miatt. Az első pillanattól kezdve közvetlenül és korát meghazudtoló energiával invitálta közös mozgásra a jelenlevőket.

Ezt követően a világbajnok a könyvtár falain belül tartott előadást a diákok számára, leginkább az önbizalomról és a sikeres élet kulcsáról beszélt, ami inspiráló volt a tinédzserek önmagukat kereső életszakaszában. Tapasztalatait megosztva beszélt arról, hogy fiatalon nem szabad a könnyű élet után áhítozni, mert csak illúziókat kergetünk. Mindenképpen tenni kell az elismerését. „Nincs csodaprogram a sikerhez, az életmódváltáshoz, mert a csodák mi vagyunk. Senki sem határozhatja meg mire vagy képes, teljesen átlagos emberből bárki lehet, ha szorgalmas. Bízzál magadban és meg tudod valósítani az álmaid” – hangzottak a buzdító szavak.

Programban nem volt hiány a nap folyamán. Az Ifjúsági Házban a Szer-telen Szigetre drogproblémák prevenciójában, illetve kezelésében segítettek a szakemberek, akikhez bátran fordulhattak az érdeklődők, vagy érintettek. Interaktív kiállítást láthattunk a dohányzás ártalmairól, valamint a Magyar Vöröskereszt tartott elsősegélynyújtás és újraélesztés bemutatót. A kisebbek játékos foglalkozásokon keresztül ismerhették meg az egészséges életmód fontosságát, az idősebbek körében pedig az Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével ingyenes szűrések, mérések voltak népszerűek.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?