Két vereség után

Jászberény kosarasai október 12-én szerdán este Sopron együttesét fogadták, majd Kaposvárra látogattak. Itthon csúnyán, idegenben tisztes mértékben kaptak ki.

A hazai közeg nem volt előnyös a JKSE számára. A mérkőzés első perceiben a hűség városának játékosai igencsak ráijesztettek a berényi publikumra, hiszen gyorsan 0-9-et mutatott az eredményjelző tábla, és az első negyedet 9 egységgel nyerték is. A félidő hajrájában nagyobb sebességre kapcsoltak a mieink is, de a vendégek a szünetben már 15 ponttal vezettek.

A 2. játékrészben is a soproniak domináltak, egyre jobban elhúztak, a mieink pedig továbbra sem találták az ellenszert. Szinte végig 20 pont különbség mutatkozott a Sopron javára, győzelmük mindenképpen megérdemelt.

JP Autó – Jászberényi KSE – Sopron KC 66-84
Stevan Tot a jászberényi kosárlabda csapat edzője azt nyilatkozta a hazai majd húsz pontos vereség után, hogy Kaposváron egy sokkal jobb csapat fog pályára lépni, és szeretnék meglepetni a házigazdákat. Nos, a meglepetés a levegőben lógott…

A berényi csapat jól kezdett, hárompontos (25-22) előnnyel pihentek 10 perc után. A második etapban is nagyon szoros volt a meccs, döntetlen (40-40) állt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

A házigazdák vezettek 30 perc elteltével, igaz csak egy (60-61) ponttal. A záró negyedben aztán fordítottak és most már néhány pontos előnyt is sikerült kicsikarniuk. Sajnos ezt a végjátékban zajló büntetőpárbajban sem tudta már behozni Stavan Tot legénysége.

Kaposvári KK – JP-Auto Jászberényi KSE 79-73
A Kaposvár nyerte tehát a hazai meccset az igen fordulatos és szoros meccsen. – Mi is nyerhettünk volna. Fiatal csapat a miénk, meccsről meccsre fogunk jobban játszani – nyilatkozta mérkőzés végén Stevan Tot, a JKSE vezető edzője. A jobb játékra legközelebb szombaton október 22-én, Pakson lesz szükség.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?