Évnyitó a Gólya oviban

Hagyományteremtő szándékkal évnyitó istentisztelettel ünnepelték a Gólya óvoda csemetéit és dolgozóit a református templomban.

Október 9-én, vasárnap 10 órakor ünnepi istentiszteletre gyűltek össze a Jászberényi Református Egyház Gólya Óvodájába járó gyermekek és szüleik, az intézmény munkatársai, valamint egyházközségi tagok a református templomban.

Mező István református lelkész prédikációjában két favágó történetét mesélte el. Amíg az egyik szünet nélkül vágta a fát, míg a másik óránként megállt 10 percre pihenni és a baltáját megélezni. A nap végén a favágó nem értette, hogy társa miért tudott több fát kivágni, hiszen meg sem állt. Holott éppen azért nem teljesített jobban, mert nem állt meg feltöltődésre, baltájának megélezésére. De mindannyiunknak szüksége van pihenésre, amikor elcsendesülhetünk, számot vethetünk, feltöltődhetünk, hogy másnap újult erővel folytathassuk a munkát.

Ezt követően Telek Zoltánné intézményvezető szólt a város református óvodájáról. Ő augusztus elseje óta tölti be a vezetői posztot. A nevelési évet 68 gyermekkel kezdték, de jelentkezésre folyamatosan van lehetőség. Újdonság, hogy a korábbi vegyes csoportokat korosztály szerint három csoportra osztották. Kiemelt feladatuknak tartják a gyermekek lelki életének a fejlesztését is a szellemi és testi nevelés mellett, ezért egy héten egyszer minden csoport játékos Biblia ismereti foglalkozáson vesz részt. Az ebéd utáni órákban a nagyobb iskolába készülő gyerekek hétfőn fociznak, kedden barkácsolnak, szerdán játékosan számolgatnak, csütörtökön barangolnak a környezetükben található könyvtár, múzeum, épületek megismerésére. Már a legkisebbek is járhatnak játékos angolra.

Ezúttal hagyományteremtő szándékkal istentisztelettel ünnepelték az évnyitót, és minden hónap első vasárnapján várják az ovisokat és szüleiket a Thököly úti református templomban.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?