Esélyt adni mindenkinek

Az Olajág-Jász Mozgássérültek Közhasznú Egyesülete szombaton tartotta hagyományos eseményét, az Esélyegyenlőségi Napot, amelyre a jászberényi székhelyű egyesület tagjain kívül több település hasonló céllal létrejött csoportját is meghívták, és vendégül látták.

Az Ifjúsági Ház benépesült a civil szervezet tagjaival, meghívott vendégeikkel. Többek között érkeztek Taksonyról, Dunaharasztiból, Jászárokszállásról, Tápiószentmártonból, Nagykőrösről, Mezőkövesdről, Farmosról, Tápiószeléről, Szentmártonkátáról, Martfűről is. A város vezetése részéről Hajnal-Nagy Gábor alpolgármester szólt a jelenlévőkhöz: –Meglepetés volt számomra, hogy ilyen sokan, ilyen sok településről eljöttek hozzánk. Reméljük, hogy mindenki élményekkel gazdagodva viszi tovább Jászberény jó hírét. Az első gondolatom a köszöntés után pedig a köszöneté.

Ez a hatodik alkalom, hogy ilyen nagyobb szabású eseményen a tagok összejönnek. Köszönet az egyesületnek, hiszen fontos szerepet tölt be a város életében. Továbbra is számíthatnak a támogatásunkra, azt gondolom, hogy a város nevében erre ígéretet tehetek. – foglalta össze benyomásait az alpolgármester.

Ezeknek az eseményeknek fontos része, hogy vendégelőadókat is meghívnak a szervezők, akik különböző témákat hoznak a hallgatóságnak. A program első szereplője Hortiné dr. Bathó Edit, a Jász Múzeum igazgatója volt, aki a Jászságot mutatta be, arról szólt: honnan jöttünk, milyen történelmi események jellemzik népünket. Mivel sokan más vidékről érkeztek a szombati napra, számukra különösen érdekes volt az előadás, de az is hallhatott újdonságot, aki régóta a Jászságban él.

A jászalsószentgyörgyi énekesnő, Kátai Lilla kedvenc slágereiből hozott egy csokorra valót.

Előadóként köszönthették a nap résztvevői Tóth Andreát, aki a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal területi koordinátora. Ő a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási lehetőségeiről beszélt, ugyanis ezen a területen történtek változások az elmúlt időszakban. Ludasi Károly énekelt a közönségnek, felléptek a Jászság Népi Együttes ifjú táncosai is, akik szintén nagy sikert arattak produkciójukkal.

A program részeként az Ifjúsági Ház nagytermén kívül még további három helyszínen zajlottak az események. Az épület bejáratánál a helyi Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai várták foglalkozásokra a gyermekeket, a kisteremben a jászberényi Szent Erzsébet Kórház munkatársai szűréseket végeztek, míg a szomszédos könyvtárban a Szeretet Fénye Közhasznú Alapítvány jóvoltából különböző kezeléseken, masszázson vehettek részt az érdeklődők.

A finom ebéd ezúttal is a Klapka György Szakközép-és Szakiskola Kossuth úti tankonyháján készült. Ebéd után kellemes beszélgetéssel, tapasztalatcserével, tombolasorsolással telt a szombat délután.

Buschmann Éva

Buschmann Éva

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?