Eperjesi Nándorra emlékeztek

Immár nyolcadik alkalommal rendezte a jászberényi klub a Lehel Vezér Taekwon-Do Kupát, amely II. Eperjesi Nándor Emlékverseny is volt egyben.

Október 8-án egészen az esti órákig harcművészektől volt hangos a Bercsényi úti játékcsarnok. Hajnal-Nagy Gábor, a város alpolgármestere nyitotta meg a Jászberényi SE ITF Kondor Taekwon-Do szakosztályának idei rendezvényét, amelyen a magyarok mellett öt nemzet – szlovák, román, szerb, bosznia-hercegovinai és szlovén – képviseltette magát. A 160 versenyző korosztályonként formagyakorlat és a küzdelem versenyszámokon túl töréstechnikában mérettette meg magát.

A Magyar Tradícionális Taekwon-Do Szövetség elnöke, Czeba Mihály (VI.Dan) örömét fejezte ki, hogy Eperjesi Nándor mester mellett a tragikusan elhunyt társukra Bontovics Babett VB ezüstérmes nemzetközi mesterünkre is méltó körülmények között emlékezhetett a verseny kapcsán a taekwon-dosok nagy családja, amiért külön hálás a berényi klubnak. Soós László (III. Dan) szakosztályvezető pedig azt emelte ki, hogy évről évre visszatérnek a külföldi partnerek, ez pedig annak a jele, hogy jó hangulatú rendezvénynek tekintik a Lehel Vezér Kupát. Ezt megerősítette Marinko Stojakovic, a közös szerb team képviselője, aki hozzátette, hogy évek óta nagy barátságot ápolnak a jászberényiekkel.

A rendező berényi klub versenyzőinek hozzátartozói a rendezésben vállaltak nagy szerepet, a tapasztaltabb versenyzők bírói feladatokat láttak el, a fiatalok pedig a tatamin bizonyították képességüket. Ami igen figyelemre méltó volt ezúttal is, hiszen öt arany, tizenkét ezüst, nyolc bronzéremmel gyarapíthatták medálgyűjteményüket.

Részletes eredmények:
Formagyakorlat kategóriában első helyen végeztek: Banka Csaba, Fődi Petra és Tűzkő Olivér, második helyezett lett Klein Gergő, Bábosik Boglárka, Fődi Petra és Filep Márk. A dobogó harmadik fokára Bábosik Boglárka, Tűzkő Olivér, Bordás Arnold és Juhász Bálint állhatott.

Küzdelem kategóriában első helyen Banka Csaba végzett, második helyen Klein Gergő, Tűzkő Olivér, Bordás Arnold, Filep Márk és László Mihály. Harmadik helyezést Banka Csaba, Juhász Bálint, Schmidter Levente és Sárközi János szerzett.

Minden támogatónknak nagy köszönettel tartozunk, hiszen ilyen színvonalas versenyt nélkülük nem tudtunk volna megrendezni. – mondta el a sportverseny végén Soós László szakosztályvezető.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?