Sportról, versenyekről röviden

Női röplabda. Az elmúlt hétvégén, Gödöllőn az Ádám László Emléktornán vett részt a Jászberényi RK női röplabda csapata. A lányok nagyon jól szerepeltek, legyőzték a házigazda Gödöllői RC-t és a Vasas Óbuda együttesét is. A Fatum-Nyíregyháza csapatától viszont 2-1 arányú vereséget szenvedtek. Így Nyíregyháza mögött a 2. helyen végzett a JRK.

Lövészet. Szeptember 25-én Nagytétény adott otthont az Országos Sportlövő Bajnokságnak, ahol 516 versenyző között városunkat a Honfoglalás Lövész és Lovas Klub képviselte sportpuska, sportpisztoly, távcsöves puska és hadipuska versenyszámban. Trájer Szabolcs egy első és egy harmadik, Kun Gábor három második, ifj. Hábencius Ferenc pedig egy harmadik helyet szerzett.

Amerikai futball. Az első hazai győztes mérkőzést követően az amerikai fociban szereplő jászberényi juniorok, a fővárosban vendégszerepeltek, a Budapest Cowbells U-19-es csapatánál. A vendég Wanderers – a Rozsomákok e csapatnéven szerepelnek közösen a pesti Eagles együttesével – 36-6-ra nyerte a mérkőzést.

Asztalitenisz. Október 8-án rendezték a XXVII. Dr. Bándi Andor Magyar Nemzetközi Veterán Asztalitenisz Bajnokságot Békéscsabán az NGS UNION Jászberényi ASE veteránversenyzői részvételével. A 75+ férfi párosok kategóriájában Rigó Lehel – Kalla Tibor páros ezüstérmes lett, egyéniben pedig, Kalla Tibor bronzérmet szerzett.

Harcművészet. A Jászsági Harcművészeti Akadémia karatékái október elsején az MHSE Küzdősport Centrumban, Rákoscsabán vettek részt a Csaba Kempo és Sport Ju-Jitsu Kupa vetélkedőn 13 egyesület száz harcosa között. Több versenyszámban és korcsoportban 9 arany, 9 ezüst és 5 bronzéremmel tértek haza. Az aranyérmesek: Bathó Bálint (3), Szabó László (2), Finta Gergő, Tóth Bettina, Tóth Panna és Sári György.

Karate. A Jászberényi SE – JKA Shotokan Karate Szakosztályának karatékái Október 8-án Mogyoródon léptek tatamira 23 klub 183 versenyzője között. 2-2 ezüst és bronzéremmel tértek haza, valamint két 4. helyezést értek el.

(A Lehel vezér Kupáról következő számunkban tudósítunk.)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?