Útakadály – út nélkül

Október ötödikén a Kerekudvari úton működő Jászberényi Logisztikai Központ Kft.-hez látogatott a város vezetése Szabó Tamás polgármester vezetésével. A meghívás okára rögtön rájöttünk, amikor a járhatónak minősíthető út elfogyott alólunk, de még nem érkeztünk meg.

Természetesen a cég képviseletében Gyulánszki Edit nem ezzel fogadta a vendégeket, hanem előbb a tárgyalóban bemutatta a fővárosi székhelyű, de évtizede itt tevékenykedő vállalkozást. A térség egyik legjelentősebb raktározási és logisztikai cége tízezer négyzetméter, eleve raktárnak épült komplexumban tevékenykedik.

Legnagyobb partnerük az Electrolux porszívógyára, de partnereik között van a Trend, a Metálplasztik, a Sam Yang és a Molnár és társa is – csak a Berényben érdekelt és jegyzett vállalkozásokat említve.

A raktár kihasználtsága kilencven százalékos, amit a helyszíni bejárás során tapasztalhatott is a város vezetése. Épp amiatt a magas belső teret kihasználva felfele terjeszkednek, most polcoztak be a tűzzáró kapukkal nyolc részre szakaszolt területből egyet.

A válságot követően érzi a JKL a gazdaság felpezsdülését, a korábbi öt alkalmazotti létszám megduplázódott, és alkalmi munkások felvételére is szükség van. Szerencséjükre a raktároztatók igényei nem egyszerre jelentkeznek, más az üteme a vetőmagot itt tároló cégnek, mint a WEB-es áruháznak. Azért szerencse a különböző ütemezés, mert mindegyiküknél előfordul napi 10-15 kamion be, illetve kiraktározása, ami egyidőben nem menne.

A jó hírek sorát az zárta, hogy tartósan havi tízmillió forint feletti bevétellel számolhatnak. Ezt követően inkább a működésüket hátráltató tényezőket sorolták fel: nincs vezetékes vizük, csatornájuk és vezetékes gázuk, gyakorlatilag csak a villany képviseli a közműveket. A városhoz azonban nem is emiatt fordultak, hanem a hozzájuk vezető bekötőút miatt. Az ugyanis középtájig elég rossz, onnan meg gyakorlatilag megszűnik, sőt, ami annál is rosszabb, gödrökkel van tele. A munkájuk ellehetetlenülését okozhatja az út hiánya.

A polgármester ígéretet tett arra, hogy megvizsgálják, miben és hogyan segíthet a város a JKL nagy gondjának megoldásában.

Vélemény, hozzászólás?