Tüskés románc a rendelőben

Az idei színházi évad első előadása humorral és fülbemászó muzsikával, neves művészekkel rajtolt el vasárnap este a zsúfolásig megtelt Lehel Film-Színházban.
Pierre Barillet és Jean-Pierre Gredy népszerű darabját, A kaktusz virágát hozták el a Vidám Színpad művészei, Nádas Gábor és Szenes Iván dalszerzeményeivel.
A függöny elgördülése után máris ágyjelenetbe csöppent a közönség. A helyzet azonban koránt sem volt olyan erotikus, mint aminek látszott. Egy fiatal, vagány csajszi feküdt aléltan az ágyán, szerelmi bánatában, akit a szomszéd srác mentett meg a gázmérgezéstől. Végül egy csókkal tért magához Antónia, aki akkor ismerte meg Igort, a nagyratörő vágyakkal felvértezett reklámmanökent. A küllem azonban Antónia számára mit sem ér, hiszen szívét már elrabolták. Öngyilkossági kísérlete előtt levelet írt szerelmének, Juliennek, mert úgy gondolta, hogy a férfi félre lép.

Függöny össze, függöny el: egy jól menő fogorvosi rendelőbe csöppenünk, ahol Julien, mint sztár fogorvos kezeli elit pácienseit és innen bonyolítja szövevényes nőügyeit. Mindebben hűséges asszisztense, Stephanie van segítségére, aki SZTK szemüvege mögé bújva, titokban beleszeret munkaadójába, de kívülről szúrós kaktusznak mutatja magát.

Antónia is Julien áldozata lett, aki feleséget és három gyereket kreált magának, így elcsábítva a hiszékeny lányt. De ezúttal nem futó kalandról van szó, amikor Julien kézhez kapja Antónia búcsúzó levelét, azonnal szerelméhez szalad, akit életben talál és meg is kéri a kezét… Várjunk csak! Házas embernek először válnia kell! A cselekmény innentől igen bonyolulttá válik, s a sztori elején már sejtett végkifejlet a második felvonásban válik bizonyossá. Stephanie vállalja, hogy eljátssza Julien válófélben lévő feleségét, ám annyira élethűen alakítja szerepét, hogy a képzelt férje el sem akar válni tőle. „Csak a fog tud úgy fájni, mint a szív…” – szomorkodott a szerelmes fogorvos, aki fájdalom árán, de önmagát is kikezeli, és elnyeri igaz szerelmét. Antónia sem marad egyedül, a hozzá korban és életvitelben is közelebb álló Igor oldalán találja meg a boldogságát.

A sztori hitelét teszi teljessé, hogy a két főszereplő, Böröndi Tamás (Julien) és Götz Anna (Stephanie) a magánéletben is egy párt alkotnak. A humorral bőven fűszerezett zenésvígjátékot a jászberényi közönség vastapssal jutalmazta.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?