Fecske napok az AMI-ban

A Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola már augusztus végén benépesült vidáman szaladgáló gyerekekkel, az udvar gyermekzsivajtól, kacagástól volt hangos.

Történhetett mindez azért, mert iskolánk idén első alkalommal – hagyományteremtő szándékkal – szervezte meg iskolanyitogató programját a leendő első osztályosok és érdeklődő szüleik számára.

Már az első napon sok kíváncsi szempár kutatta az ismerős arcokat, ovis barátokat, régi haverokat. A kezdeti szorongás hamar eltűnt a félénkebb gyermekek szívéből is, hiszen a tanító nénik és tanító bácsi nagyon érdekes, izgalmas szórakoztató feladatokkal, ügyességi játékokkal várták a kis elsősöket. Nemcsak egymással ismerkedtek a nebulók, hanem a számukra még új és ismeretlen iskolaépülettel, osztálytermekkel is. Érdeklődve barangoltak a mesék, versek világában, minden erejüket és lelkesedésüket beleadva versenyeztek egymással, néha saját magukkal is. Legnagyobb sikere azonban az ejtőernyőzésnek volt. A második nap délelőttjét játékos, kézműves foglalkozásokkal színesítették a résztvevők.

Az együtt töltött két nap alkalmas volt arra, hogy régi ismerősök újra találkozhattak, új barátságok kötődtek, tanítók és tanítványok ismerkedhettek egymással kötetlenebb formában. Az első „fecske napi” rendezvény nagy sikerrel zárult, jó visszhangja volt gyerekek és szüleik körében egyaránt.

Azok a „kis fecskék”, akik részt vettek ezen a programon, szeptember 1-én már egy ismerős, pozitív élményekkel teli iskolába érkeztek. Kívánunk nekik sikeres, eredményes tanévet.

Szerző:
Első osztályos tanítók

Vélemény, hozzászólás?