Borünnep és megújult áruház

Az átalakítási munkálatok hosszú hetei után pénteken újra kinyitott a városközpont legnagyobb élelmiszerüzlete, a Co-op áruház. A kibővített vásárlótér modern dizájnnal, új pultegységekkel és széles árukínálattal várja a vevőket. A magyar tulajdonú bolt közönsége mi mással is ünnepelhette volna méltóképpen az örömteli pillanatokat, mint jóféle hazai borokkal koccintva.

A hagyományokhoz híven az átrium adott otthont a borünnepnek, mely immár 13 éve ad teret a hazai borászoknak termékeik legjavának bemutatására. Ezúttal kilenc borvidék tizenöt pincészetének nedűit kóstolhatta a borkedvelő közönség. Többek között a Gál, a Gere, a Ludányi, a Ferger-Módos pincészet, és természetesen a jászberényi Túri pince is bemutatta választéka legjobbjait. Az ízlelőbimbók kényeztetése mellett az alkalomhoz illően cigánymuzsika fokozta az egyre emelkedettebbé váló hangulatot. A népes közönséget Sós József marketing asszisztens köszöntötte, majd dr. Rédei József a Co-op Star elnök- vezérigazgatója a házigazda szerepében, míg Szabó Tamás polgármester a város nevében üdvözölte a megjelenteket.

Az elnök elsősorban kollégáinak mondott köszönetet az elmúlt hónapok kemény munkájáért és az aznap esti helytállásért. A vendégeknek jó hangulatú órákat kívánt az estére, valamint hangsúlyozta, hogy szeretettel várják vásárlóikat a megújult áruházba.

Általában a jó dolgok fontossága akkor tűnik fel, amikor elkezdenek hiányozni – mondta Szabó Tamás a bolt elmúlt időben történő eseményeire utalva. „Nagy öröm, hogy most megújult formában, ugyanolyan szolgáltatói minőségben elindul újra az élet az áruházban, melynek ismét részesei lehetünk.” A polgármester kiemelte, hogy a borünnep jelentős, és mára tradicionális vállalás az intézmény részéről, ami itt a Jászságban, az alföldi történelmi borvidék északi csücskében helyénvaló program. A borhoz köthető kultúra és a hagyomány él az itteni emberekben és az ilyen jellegű rendezvények hivatottak tovább erősíteni azt. Az igazgató és a polgármester a borünnepre és a minden vásárlói igényt kielégítő megújult áruház nyitására emelték poharukat, jó szórakozást kívánva a megjelenteknek.

Az egész ország területéről érkező borászok véleménye szerint a jászberényi kulturált, hozzáértő közönség. Jellemzően a rozé fajták a legnépszerűbbek, de szívesen kóstolták a könnyű fehér és a testes vörös borokat is. A pincészetek munkatársai elárulták, hogy manapság szemléletváltás tapasztalható a borfogyasztás terén, ami a mennyiségről egyre inkább a minőség irányába rendezi az igényeket. Napjainkban divatos a borfogyasztás, népszerűek a különböző boros rendezvények, a borkóstolók, bortúrák, borvacsorák. Szerencsére a közönség egyre inkább felfedezi a hazai borban rejlő lehetőségeket – mind a szakma, mind a fogyasztók oldaláról.

A szupermarketbe sokan betértek a délután és az este folyamán. A látogatók megtapasztalhatták, hogy a Co-op megújítói szélesebb közlekedő utakkal, kellemes színvilággal, esztétikus kínáló rendszerekkel tették csábítóbbá a vásárlást. Jelentősen növekedett a hűtőpultok száma, nagyobb zöldség-gyümölcs sziget kínálja portékáit és a városban egyedülálló módon halpultból kérhetik a friss árut a vásárlók. A bolt szomszédságában hangulatos, fiatalosan friss színekkel vonzó kávézó várja a betérőket. Az áruház a megjelenésén túl technológiájában is megújult. Az energiahatékonyság jegyében korszerűsödött a fűtés-hűtés rendszere és az infrastruktúrát szolgáló egyéb berendezések. A bolti háttér technológiájának reformját a szolgáltatás minőségi javulásában érzékelhetik majd a vásárlók.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?