Már dobogón a futballcsapat

Úgy tűnik a jászberényi futballcsapat tagjai nemcsak megérezték, hanem éltek is a lehetőséggel és felkapaszkodtak az NB III. Keleti csoport képzeletbeli dobogójának 3. fokára.

Együttesünket azok a tiszaújvárosi focisták látták vendégül, akik remekül kezdték az idényt, és szinte a kezdet óta az első három között voltak. Így mindenképpen nagy rangadó elébe nézhettek a futball iránt érdeklődők. Nem is tévedtek, hiszen nagy elánnal kezdett mindkét csapat, nyílt sisakkal támadták egymás kapuit. Ezt egy-egy kapufa jelezte mindkét oldalon. A foci savát-borsát jelentő gólra ezzel együtt is 45 percig kellett várni. Egy jászberényi szöglet után a visszagurított labdát Ludasi Martin mesterien ívelte középre és Hevesi-Tóth Tamás – az utóbbi időben nem először – menetrendszerűen érkezve fejjel szerezte meg a vezető gólt.

Gelei Károly így nyugodt körülmények között vázolhatta fel „fiainak” a szünetben a 2. játékrész taktikáját. Bizonyára arra hívta fel a figyelmet, hogy a hazai gárda nem hagyja annyiban az egy gólos hátrányt és nagyobb sebességre kapcsol. Így is lett, formás és veszélyes támadásokat vezettek a vendéglátók. Ám a berényi védelem jól állt a lábán és a becserélt Kiss Róbert vezérletével jól tartották meg a labdát és kontratámadásaikkal kisebb lendületre kényszerítették a vendéglátókat. Mindezt több egyéni akcióval is fűszerezték így nem volt alkalma, lehetősége az egyébként lelkes és jó erőkből álló tiszaújvárosi együttesnek az egyenlítésre.

Tiszaújváros – Jászberény 0-1

Ezzel a győzelemmel a berényi alakulat felkapaszkodott a dobogó 3. fokára és mindössze kettő pont távolságra van a listavezető Monortól. – „Ezúttal nagyon taktikusan játszottak a fiúk és – a kupameccset is beleszámítva – sorrendben 4. győzelmünket arattuk. Úgy gondolom, hogy ezzel a lendülettel tartósan maradunk majd a képzeletbeli dobogón. Ehhez adott a játékosállomány, hosszú a kispadunk és a célkitűzésünk reményeim szerint teljesülni fog” – nyilatkozta Gottdiener Lajos, a JFC elnöke a mérkőzés után.

Ezzel együtt is nehéz mérkőzés elé néznek vasárnap, mert mint mondta, nagyon nehéz az utolsó helyezett ellen játszani. Sőt mivel az NB I-ben nem lesz forduló „visszajátszhatnak” a nagycsapatból is az újpestiek. A JFC – Újpest FC II. mérkőzés vasárnap 15 órakor kezdődik.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?