Az élet vize

A Maszk Bábszínház művészei ezúttal az Ezeregyéjszaka meséinek titokzatos világába, messzi Keletre repítették varázsszőnyegükön a legkisebbeket.

A nyári szünet utáni első vasárnapi gyermekmatiné megtöltötte a Lehel Film-Színházat gyermekzsivajjal, ahol ezúttal is tanulságos történetnek lehettek szem és fültanúi a kicsik és szüleik. Az Ezeregyéjszaka meséitől ihletett Rózsamosolyú leány történetét mesélték el a Maszk Bábszínház művészei, látványos árnyjátékokkal, neonfényekkel, fülbemászó dalokkal gazdagított előadásukban.

A színpadi díszlet a sivatag közepén egy meseszép oázist formázott, ahol szebbnél szebb rózsák nevelkedtek. Három testvér művelte a rózsakertet, akik munkájuk gyümölcsét szerették volna bemutatni a Kalifának is, de a sivatagban bizony elhervadtak a virágok. A két fiú, Ali és Hasszán eltévelyedtek az aranyvízeséshez vezető úton, de húguk, Farizád a kísértéseknek ellenállva megtalálja és megmenti sziklává varázsolt bátyjait. A kalandos úton a jó és rossz dzsinnek próbálják segíteni és kelepcébe csalni a testvéreket, de végül a bölcs öreg tanácsát megfogadva épségben eljutnak a türkiz sziklákhoz, az élet vizét fakasztó forráshoz.

A Nemzeti Kulturális Alap Weöres Sándor Bábprodukciós pályázatát elnyert mű nemcsak a szakemberek, de a gyermekek tetszését is elnyerte, akik tapssal hálálták meg a pompás bábjátékot.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?