Nyílt levél egy újszülöttől

Szeptember másodikán érkeztem meg erre a földi világra a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház szülészetén, anyukám és apukám legnagyobb örömére.

Az anyukámtól való közvetlen elszakadást, melyet a kettőnket kilenc hónapon át összekötő köldökzsinór elvágása okozott, először nehezen fogadtam, és az új és idegen környezet is félelemmel töltött el, melynek hangos sírással jelét is adtam. Aztán amikor az anyukám mellkasára helyeztek, és megláttam a szeméből kicsorduló első örömkönnyet rögtön megnyugodtam. Aztán bevallom őszintén az is megnyugvással töltött el, hogy a születésemnél közreműködők közül néhányan új családtagként várták érkezésemet. Apukámmal való első röpke találkozásomat követően a szülészeti osztály csecsemőrészlegére kerültem, ahol a leendő óvodás és iskolás társaimmal ismerkedhettem meg.

De mégis legjobban azt a percet vártam, amikor a nővérke anyukámhoz kísért, hogy a Czinege házaspár jóvoltából a közelmúltban átadott komfortszobában együtt tölthessem kis családommal születésemet követő első napjaimat. Az apartman szoba fürdőszobával, konyhával, beépített hűtőszekrénnyel, mikro sütővel, vízforralóval, televízióval felszerelve biztosította a családias környezetet, ahol anyukám mellett apukám is részesévé válhatott életem kezdetének. A komfortszoba maximálisan biztosította az otthoni, családias hangulatot, mely anyukám mielőbbi lábadozását is elősegítette. Négy nap múlva együtt térhettünk haza, ahol már a saját kiságyam várt.

Ezúton is szeretném megköszönni a doktor bácsiknak, a doktor néniknek, és a szülészeti osztály valamennyi dolgozójának, akik születésemnél közreműködtek, valamint, hogy az életem első napjait máris kis családommal közösen tölthettem el, és első benyomásaimat családi körben szerezhettem meg.

Anyukám és apukám nevében külön is szeretném hálámat kifejezni ismeretlenül is Czinege Károlynak és feleségének, hogy példaértékű adományukkal lehetővé teszik a családok gyermekáldástól, boldogságtól teli perceit még szebbé tenni, és az élet első benyomásáról szebb élményben részesíteni az új jövevényeket.

Köszönettel és üdvözlettel: Bús Lilla

Vélemény, hozzászólás?