Közel a dobogó

A hétközi kupameccsen idegenben kivívott győzelem után a Diósgyőr második csapata ellen az újabb siker reményében lépett hazai pályára a Jászberényi FC, a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. Gyors gólváltást követően még a szünet előtt sikerült ismét előnyhöz jutni, majd egy újabb találattal a későbbi végeredmény is kialakult.

Az utóbbi három bajnokin gyűjtött hét pont alapján bizakodva várták berényi oldalon a nyolcadik forduló összecsapását. Az optimizmust erősíthette, hogy szerdán, ha nem is sziporkázva, de a JFC hozta a kötelezőt, miután a Nógrád megyei I. osztályú Berkenye ellen 3-2-re nyert, s ezzel a Magyar Kupában a legjobb 64 közé jutott.

Nem kellett sokat várni az első gólra vasárnap délután sem, tizenkét perc elteltével egy bal oldali szabadrúgásnál a hosszú oldalon a labdára startoló Hevesi-Tóth Tamást rántotta vissza az egyik vendégvédő, amiért 11-es járt, a büntetőt pedig a sértett biztosan lőtte az egykoron Jászberényben is védő Szalma Pál kapujába, 1-0. Öt perc múlva viszont válaszoltak a borsodiak, a védelem fellazulását kihasználva egy emelést követően még mentett a kapufa, ám a kipattanó labdát Szabó Balázs a bal alsó sarokba lőtte 1-1. A bekapott gól utáni mezőnyjáték melankóliáját a 29. percben Prasler fejese törte meg, aki a végig agilis Bojtor jobb oldali centerezését fejelte volna a léc alá, a diósgyőri kapus azonban szögletre tisztázott. Tíz perc múlva lesről szereztek gólt a vendégek, a túloldalon pedig Hamar perdítését fogta Szalma. Az első negyvenöt perc után mégis jászberényi vezetést rögzíthettünk, a jobb oldalon Prasler küzdött meg egy labdáért, amit az előrehúzódó – a kupában két gólt szerző – Nyárasdi helyezett a jobb alsóba 2-1.

Fordulás után az volt a kérdés, olyan jól gazdálkodik-e előnyével a hazai gárda, miként tette azt legutóbb a Putnok ellen. A forgatókönyv annyiban hasonló lett, hogy igazán nagy ziccerbe már nem került a vetélytárs, ellenben sikerült megduplázni a különbséget, miután Bojtor ezúttal balról kanyarított kapu elé, Prasler pedig a bal alsóba csúsztatott, 3-1. A hosszabbításban egy látványos támadás végén még Lékó lövését hárította a kapus, a három pont azonban így is itthon maradt.

Jászberényi FC – Diósgyőr II 3-1 (2-1)

A JFC a tabellán beérte a 3. Kazincbarcikát, és a 2. Tiszaújváros előnye is mindössze egy pont. A következő fordulóban, szombaton éppen utóbbiakhoz látogat Gelei Károly csapata, egy bravúrral fel lehet lépni a dobogóra.

Szerző:
Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?