Bejárás a hármas körzetben

A Vásártér utcától indult a hármas számú körzet bejárása Sipos Zoltán körzeti önkormányzati képviselő vezetésével. A séta során a képviselő-testület jelen lévő tagjai a lakosság részvételével a helyszínen is megvizsgálták a legégetőbb problémákat.

Sipos Zoltán képviselő elmondta, hogy az utóbbi két évben igyekeztek a lehetőségekhez mérten a legtöbb problémát megoldani. A Jásztelki úton rendezték a kapubejárókat, az új óvodához a biztonságos közlekedést segítő két tükröt helyeztek ki. A Régivágóhíd utcát teljesen rendbe tették, felújították a Tímár utcát, kátyúztak a Katona utcában és környékén, valamint a Kiss Ernő utcában csatorna épült. A Kinizsi utcában két buszmegállót felújítottak, így már korszerű, üveg oldalfalak védik a várakozó utasokat.

Járdafelújítás történt a Bedekovich utcában, a Sármány utcában, az Ady Endre utcában, a Sólyom utcában, a Bercsényi utcában és a Katona utcában. Önerős járdafelújítás az Eper utcában volt.

Ebben a körzetben is nagy gondot okoz az esővíz elvezetése. A Kinizsi utcában még az idei képviselői keretből elkészül a vízelvezetés egyharmad szakasza, jövőre pedig a fennmaradó rész is. A Sármány utcában volt a legnagyobb érdeklődés a lakosok részéről, ahol gondot és bosszúságot okoz az esővíz és a csatorna tartalmának pangása az úttesten. Az egyik lakó autóját a garázsban a víz „hátára vette”, rajta a tűzoltók segítettek. Nagyobb esőt követően szintén évek óta felszínre tör a szennyvíz a Katona és Mátyás utcák kereszteződésénél.

Hamarosan rendbe teszik Fáy András utcai játszóteret, a Gyökér utcában eltávolítják a szegélyeket, a Zsiga utcában pedig megtisztítják az árkokat. A tervek közt szerepel az Adu csomópont és a Szatmári üzlet közti járdaszakasz felújítása, surjánok eltávolítása. A Sármány utcában folytatódik az útépítés, valamint a Vásártér utca aszfaltozása is hamarosan sorra kerül. Itt folytatódik majd a kerékpárút, amely az Aranysas Rendezvényház előtt elhaladva vezet a Jákóhalmi útra.

Készül a Kinizsi utcai gyalogátkelőhely terve, ami lehetővé teszi majd a Fehértói temető biztonságosabb gyalogos megközelítését. De szeretnének a Jásztelki úton is gyalogátkelőt kialakítani.

Sokak örömére a Dinamit tér és a Szárazmalom utca találkozásánál sportpark létesül majd a körzetben.

A bejárás során tapasztalt igen nagy lakossági érdeklődés miatt a fórumra jókora késéssel érkeztek a képviselők, így a Lehel Vezér Gimnáziumban a délután összegzésével búcsúzott a megjelentektől Sipos képviselő. Hangsúlyozta, hogy mindent megtesz azért, hogy vállalásait, ígéreteit a választásokig teljesítse.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?