Kifizetődő harcosság

A sűrű mezőny ismeretében különösen fontos bajnokira készült a Jászberényi FC, miután a Keleti csoport 7. fordulójában azt a putnoki csapatot fogadta, amely éppen két ponttal gyűjtött eddig többet. A győzelem tehát garantált előzést hozhatott, s hozott is.

A borsodi alakulat évek óta meghatározó tagja a harmadosztálynak, ám az egy mérkőzésre a kispadtól eltiltott Gelei Károly és a szurkolók is győzelmet vártak velük szemben a szombati találkozón. A berényi vezető edző egy hete, az ESMTK ellen tette szóvá véleményét a játékvezetésről, miután a fővárosiak mindkét gólja, így a lefújás előtti egyenlítő találat is, vitatható körülmények között született. A szakember így csak a kerítésen túlról figyelhette, hogy csapata az első félidőben végig uralja a játékot, s bár néhány lehetőséget is kialakítottak, a vendégkapusnak csak egyszer kellett közbeavatkoznia.

A szünetet követően előbb egy putnoki helyzetnél Menczeles védett bravúrosan, majd mintaszerű ellentámadás végén Bojtor lőtt a hálóba, de leshelyzetből, így maradt a gólnélküli állás. Egy újabb védelmi kihagyásnál ismét a hazai hálóőr hárított parádésan, majd a küzdőszellem elnyerte jutalmát, miután a félidőben beállt Herczeg balról a hosszú sarkot célozta meg, a labda pedig egy védőn megpattanva került a rövid, jobb alsóba, 1-0. A hátralévő huszonöt percért is jár a dicséret a JFC-nek, ezúttal nem húzták magukra ellenfelüket, letámadással, illetve taktikusan, az ellenfél térfelén tartva a labdát akadályozták meg, hogy egyenlítési lehetőséghez jussanak a látogatók. A putnokiak talán egyszer jutottak el komolyabb formában a kapuig, s bár a megnyugtató második találat sem született meg, a hazai szurkolók végül biztosnak mondható győzelem után indulhattak haza.

Jászberényi FC – Putnok FC 1-0 (0-0)

JFC: Menczeles Iván – Szanyi Krisztián, Nyárasdi Zsombor, Hevesi-Tóth Tamás – Tisza Kálmán, Mile Krisztián – Thomas Prasler (Herczeg László), Kis Róbert, Ludasi Martin (Marcsek Ákos), Birtalan János – Bojtor László (Hamar Ádám).

Nem gyakori, hogy egy volt válogatott játékost hallhatnak a nézők műsorközlőként, a berényi pályán ezúttal Arany László, aki a klub utánpótlásedzőjeként dolgozik, közölte az információkat, és invitálta a következő itthoni mérkőzésre a drukkereket. A Diósgyőr második csapata ellen szeptember 25-én, vasárnap 16 órától harcolhatnak Miléék az újabb három pontért, mellyel folytathatnák a közvetlen élmezőnyhöz való felzárkózást.

Szőrös Zoltán

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?