Humor, zene, történelem

Több műfaj, több színész, jobb minőség, és még aktívabb jelenlét– ezt ígéri a Lehel Film-Színház hat alkalmas befogadó színházbérlete. Röviden az egész évadot bemutatjuk.

Az ősz második hónapjában Barillet- Gredy: A kaktusz virága című örökzöld zenés vígjátékával kezdi az évadot a színház. Nádas- Szenes slágerei életre kelnek a színpadon, például A jamaikai trombitás, neves művészek előadásában: Szolnoki Tibor, Zsadon Andrea, Böröndi Tamás, Götz Anna. Az előadás teli van fordulatokkal, helyzetkomikumokkal, így felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg a közönséget.

Novemberben az év utolsó előadásaként kerül színpadra A képzelt beteg című komédia. Moliere félelmeinket, kicsinyességünket parodizálja ki elgondolkodtató formában, jókora adag humorral megfűszerezve. A világklasszis francia drámaíró történetét Koltai Róbert, Albert Péter és Csernák János eleveníti meg a színpadon.

Az újév első hónapja garantáltan kacagással kezdődik Csiky Gergely: Nagymama című előadásával, amelyen Szerémi gróf próbálja mindenáron elnyerni Márta kisasszony kegyeit.

A szerelmesek hónapjában, Valentin-nap alkalmából Galambos Attila: Love story című színdarabja lesz látható. Az Oscar-díjas filmből készült színpadi előadás romantikus órákat varázsol a párok számára. Felcsendül a világhírű dal „Where Do I Begin” és még számos fülbemászó dallam. A színdarabot Pintér Tibor musical- és operettszínész, Várfi Sándor színész-humorista, valamint két ifjú színésznő adja elő.

Márciusban Görgey Gábor: Mikszáth különös házasságai című darabja következik. Mikszáth Kálmán kétszer házasodott, és mindkétszer Mauks Ilonát vette feleségül. Hogy mi indította erre, és az évek alatt hogyan tartottak ki szerelmük mellett, arra Mikó István és Piros Ildikó főszereplésével az előadásban felidézett emlékek adnak választ. A néző részese lehet Mikszáthné meghitt visszaemlékezésének, amelyben rejtett humorral tükröt tart kapcsolatuk elé.

A hat alkalmas bérlet utolsó előadása Andrási Attila: 1918 Őszirózsák – Zuhanórepülés című darabja. A történelmi dráma segít megérteni az első világháborút követő helyzetet, a hétköznapi ember elnyomását a politikai játszmákkal szemben, Magyarország széthullását, és az akkori rendszer működését. A darabot a szerző, Andrási Attila vitte színre.

A sorozatot szervezők szerint a nézők igényeit szem előtt tartva, széles repertoárral, amatőrtől a profi előadásokig, híres színészekkel és megannyi izgalmas jelenettel várják a bérleteseket.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?