TápióFeszt Nagykátán

Az elmúlt szombaton és vasárnap második alkalommal rendezték meg a szomszédos Nagykátán a TápióFeszt rendezvényt, amelynek Jászberény volt a díszvendége.

A hagyományőrző és gasztronómiai kulturális fesztivált egybekötötték a XXXIII. Nemzetközi Kátai Tánctalálkozóval. A piactér három hatalmas sátra telve volt érdeklődőkkel, hiszen a több mint száz program s a sztárvendégek, köztük Mr. President, Freddie, Csepregi Éva és mások folyamatos vonzerőt jelentettek.

Szombaton jelképesen ágyúszóval nyitották meg a fesztivált, Szabó Tamás, városunk polgármestere Dorner Gábor házigazda polgármester után kapott szót. Megköszönte a meghívást, amelynek városunk kiállítóként is eleget tett, népszerűsítve Jászberény értékeit, de jelen volt a Jövőkép Alkotók Egyesülete (JAE) és a Jászberényi Hagyományőrző Együttes is.

Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára polgármesterünkhöz hasonlóan a két szomszéd vár együttműködésének erősítését emelte ki, beleértve a közös lobbizást a településeinket összekötő 31-es út felújítása érdekében.

A művészudvarban Fejős László fogadta a JAE installációja iránt érdeklődőket és városunk turisztikai pavilonja előtt is sokan nézelődtek, érdeklődtek a lehetőségek iránt.

Szabó Tamás elmondta, hogy viszonossági alapon Jászberény valamelyik nagy rendezvényén szívesen látjuk a nagykátaiakat, és nemcsak udvariasságból, hanem a megegyező érdekek alapján is.

Vélemény, hozzászólás?