Pesten maradt két pont

Szeptember 11-én, vasárnap játszotta újabb bajnoki mérkőzését Jászberény NB III-as labdarúgócsapata. Ezúttal az Erzsébet Spartacus MTK együtteséhez látogattak.

Papírforma szerint rangadónak tűnt a pesterzsébeti összecsapás, a találkozó előtt egyetlen egy pont volt a különbség a két fél között. Ez nagyjából meg is látszott az első félidőben. Igaz, hogy a berényi legénység többet birtokolta a labdát, de a gólt mégis a vendéglátók rúgták egy jó félóra után. Egy „ajándékba kapott” szabadrúgást rúghatott Bukovec Jasmin, aki nem cifrázta, egyből bevágta és máris egy góllal vezettek. A mi játékosaink nem találták az ellenszert, így az egyenlítés szünetig elmaradt.

Gelei Károly a szünetben felvázolta a megfelelő taktikát és alig, hogy megkezdődött a második félidő, egy szögletrúgáshoz Hevesi-Tóth Tamás is felzárkózott és remek fejessel egyenlített. Ez nagy lendületet adott a csapatnak. A 62. percben nagyszerű összjáték után a 16-os vonalról Bojtor László kipókhálózta a jobb felső sarkot, 1-2. A mieink ezt követően is sorra vezették veszélyes támadásaikat, amelyekből több „ordító” helyzet is adódott. Az egyik fejes a kapufán csattant, később szinte súrolta a kapufát a labda, de csak kívülről. Ezzel együtt is úgy tűnt, hogy meg van a meccs, ám a 89. percben egy beadásnál letalpalták a védőnket, így mindenki a sípszót várta, ám a spori előnyszabálynak ítélte a szituációt, mire a vendéglátók csatára besétált a labdával a kapuba.

ES MTK – Jászberényi FC 2-2

A második félidőben tetszetősen játszott a berényi alakulat, ezúttal sok helyzetet is kidolgoztak, ám elég volt a meccs végén egy figyelmetlenség és Pesterzsébeten maradt a két, már majdnem megszerzett pont.

– Az első játékrészben még nem, de a második félidőben mutatott játékkal már elégedett voltam, de még ettől is több kell a későbbiekben. – nyilatkozta a mérkőzés után dr. Gottdiener Lajos, a JFC elnöke. A még jobb játékot szeptember 17-én, szombaton 16 órától produkálhatják a fiúk Putnok ellen. A vendégek eddig két ponttal gyűjtöttek többet a Jászberényi FC-nél.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?