Egy igaz ember halálára

Egy ideje nem találkozhattunk vele a város kulturális és sportrendezvényein, ami merőben szokatlan volt az Ő életvitelétől. Félve érdeklődtünk az egészségi állapotáról, és reménykedtünk. Kedden kiderült, hogy mindhiába. Sokunk jó ismerőse, barátja, példaképe, Fülöp Béla elhunyt. Már csak emlékezhetünk bíztató mosolyára, megértő hallgatására és tanácsaira.

Ide született a Jászságba, és azóta is itt élt. Itt kezdte tanulmányait, felnőttként itt járta végig a maga szakmai útját, visszatekintve igen sikeresen. Fájdalmas múlt időben beszélni arról, hogy ügyvezető igazgatója volt a Metálplaszt Kft-nek, amely évek óta a megye ötven legjelentősebb vállalkozása közé tartozik, több száz család számára nyújt biztos megélhetést, jövőképet.

Rendszerbe állnak össze a cselekedetei: cége folyamatosan pályázott és fejlesztett, és a beruházásoknál, beszerzéseknél a helyi cégeket kereste és találta meg, így is erősítve Jászberény gazdasági fejlődését. Sikeres cégtulajdonos volt, aki gondolt a jövőre és másokra is. Talán ezért is folyamatosan lehetőséget nyújtott helybéli pályakezdőknek, tanulóknak, hogy a Jászberényben megszerzett elméleti tudás mellé gyakorlati tapasztalatot is tudjanak szerezni és ezáltal értékes szereplőivé váljanak a helyi munkaerőpiacnak. Ugyanezért évek óta támogatja Jászberény két meghatározó középfokú tanintézményét: a Liskát és a Klapkát.

Ugyanakkor rendszeres támogatója a jászberényi kulturális rendezvényeknek, a Csángó Fesztiválnak, a szakmai és hagyományőrző báloknak, a lovas és fogathajtó versenyeknek. Több éve a jászberényi jégkorong szakosztályt is szponzorálta. Nagy összeggel járult hozzá, hogy a jégpálya befedésére mihamarabb sor kerülhessen. Az egészségügy számára nyújtott támogatásainak egyik legjelentősebb eleme a Szent Erzsébet Kórház Sebészeti osztályán 2013-ban saját finanszírozásban kialakított komfortszoba.

Fülöp Béla rendkívül fontosnak tartotta, hogy az általa nyújtott támogatások Jászberény város fejlődését eredményezzék, városunkat élhető és mások számára is vonzó településsé tegyék. Mindezt a közösség is érzékelte és értékelte. Legutóbb a Jászberény Város Mecénása Díj jelezte a köszönetet. Igaz emberségét lehet sokak csak most értik meg, a hiányával egyidőben.

Fülöp Béla temetéséről később intézkednek.

Vélemény, hozzászólás?