Képzelgés dedikált krumplival

A világ legnagyobb hazudozójának, Münchhausen báró kalandjainak lehettünk részesei péntek este az expo színpad közönségeként. A tréfás történetet a Berényi Színjátékosok állították színpadra.

A nagyotmondó bárót tökéletesen megformáló Kormos László bebizonyította, hogy a színészmesterség a vérében van.  Olyan gesztikulációval és mimikával adta elő a főszereplő történeteit, hogy már a látványtól is muszáj volt kacagni. Persze a tréfás, itt-ott pajzán humorral tűzdelt szöveg sem volt utolsó, mely a színészek remek alakítása során öltött testet a színpadon. A játék során részesei lehettünk az élénk képzeletű báró csodás kalandjainak, amiket a publikum elé citált kiválasztott nézők segítségével tettek láthatóvá a színészek. Az interaktívságért jutalom is járt, méghozzá egy-egy dedikált krumpli formájában.

Csodálkozhattunk a vak szolga távollátásán, aki olyan messzire képes nézni, hogy körbelátja a világot és hátba nézi magát. Vagy megleshettük másikuk rettentő erejét, aki képes fákat tövestül kitépni. Tekintettel a népes publikumra szerencsére a báró ezt a produkciót most nem engedélyezte bemutatni. A legnagyobb sikere kétségkívül a Zentai Zoltán alakította Zulejkának volt. A keleti szépség a történet szerint arról híres, hogy a testére kent hajnövesztőtől addig gyönyörű teste rettentően megszőrösödött.  Arról nem szólt a fáma, hogy a mellékhatásnak köszönhető e a terebélyes pocak, mindenesetre nem volt igazán nőies szegény Zulejka. Ez utóbbi véleményt oszthatta a Kekec urat alakító Lóczy Péter is, aki a szőrös nőszemélyt fogadása jutalmául kapta. Nem maradhatott ki a történetből a híres ágyúgolyón való utazás sztorija sem. A szalonnás madzaggal történt vadászatot megelevenítő slusszpoént követően zenés tanúságtétel tett pontot a mese végére.

A Pócz István kezében megszólaltatott gitár muzsikájára hangolódva a színészek dalban mondták el a történet esszenciális tanúságát. Mert ábrándok nélkül mit sem ér az élet, tehát  „ A Képzelet, ha elragad, csak hagyd magad, csak hagyd magad!”

Fotó: Gémesi Balázs

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?