Mézes dió

Valódi nyáresti hangulathoz illő felhőtlen szórakozásban volt része vasárnap este a Szabadtéri Színpad közönségének a Kalocsai Színház Nejem a neten című komédiáján.

Magyar Attila rendező szereposztása garantálta a két felvonáson át tartó kacajt, hiszen a direktor mellett ugyancsak neves komikusok szerepeltek az előadásban, köztük Harsányi Gábor, Cseke Katinka, Nyertes Zsuzsa. A modern felfogású darab egy háromgenerációs család életébe nyújt betekintést, méghozzá a forgatókönyv szerint kandi kamerákon keresztül. A családi fészket egy szemfüles producer a hálószobától a fürdőig bekamerázza, hogy a família így internetes valóságshow főszereplőjévé váljon. A családfő szorult anyagi helyzetéből való kilábalás reményében belemegy a játékba, amit akkor bán meg igazán, amikor szorongató szüksége a kamerázatlan szekrénybe kényszeríti. A reality show úgy izgalmas, ha bőven fűszerezik konfliktussal és erotikával. Nos, ez utóbbiból, persze a jó ízlés határain belül, nem volt hiány.

A darabot frivol gegek sorozata tartja életben, maga a sztori klasszikus komédia, már az elején sejtjük, hogy mi lesz a happy end. Az azért meglepetésként hatott, hogy a jó házasság titka az, ha a férj megkapja minden nap a mézes dióját, tehát a házasélet valódi megédesítője ez a csemege. Az előadás mozgatórugói Magyar Attila és Nyertes Zsuzsa, Harsányi Gábornak pedig már a megjelenése is nevetést váltott ki a nézőkből. A pajzán jelenetek, sikamlós szövegek nem egyszer könnyfakasztó kacajra sarkallták a jobbára középkorú publikumot. Mi mással is végződhetett volna egy ilyen könnyed nyáresti darab, mint fülbemászó dallamokkal és vastapssal.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?