Már idegenben sem megy

A labdarúgó NB III. Keleti csoportjában, Hajdúböszörményben játszotta soron következő bajnoki mérkőzését Jászberény futball csapata. Mivel az eddigi két hazai meccs döntetlennel végződött, az idegenbeli pedig nagyarányú győzelemmel, így minden berényi szurkoló ismétlést várt. Ez sajnos ezúttal elmaradt.

A mérkőzés elején még csak ismerkedés, tapogatózás folyt a pályán, mindkét csapat kereste a másik gyengéjét. Ezt a hajdúságiak találták meg sajnos már a 18. percben. Egy előre rúgott labda átszállt a fejek felett, és a kiugró hazai csatár, Benke Norbert talált be Menczeles Iván kapujába 1-0. Később aztán a berényi legénység is többször próbálkozott. Kecsegtető helyzetben Hamar Ádám ollózása nagyon szép volt, de érintetlen maradt a hazaiak hálója.

A második játékrészben inkább a JFC birtokolta a labdát, több helyzet is adódott, de a befejezésnél mindig elrontottak valamit. A hazai gárda sem tétlenkedett azért, nekik is adódott alkalom a gólszerzésre két alkalommal is. Szerencsére ezt ők is elpuskázták, de így is hazai győzelem született.

Hajdúböszörmény – Jászberényi FC 1-0

JFC: Menczeles Iván – Marcsek Ákos, (Ludasi Martin), Hevesi-Tóth Tamás, Mile Krisztián, (Nyárasdi Zsombor), Sorecz Szabolcs (Bojtor László), – Tisza Kálmán – Herczeg László, Ulvicki Mihály, Kis Róbert, Birtalan János – Hamar Ádám.

A 4. forduló elteltével tehát becsúszott az első vereség és visszacsúsztunk a 10. helyre.

– Nagyon elégedetlen vagyok a mutatott játékkal, ezt a csapatot simán le kellett volna győznünk, hiszen semmi extra játékkal nem rukkoltak ki, mi voltunk ügyetlenek a kapu előtt. Ettől sokkal jobb teljesítmény kell a továbbiakban! – mondta nagyon határozottan a JFC elnöke Dr. Gottdiener Lajos.

– Elég érdekes ez a csoport. Bárki megverhet bárkit, de úgy gondolom, aki a végelszámolásban ott lehet az Jászberény, RKSK, Kazincbarcika és Somos. – fogalmazta meg még jóval a mérkőzés előtt Mile Krisztián, a csapat kapitánya. Jó lett volna, ha az a „bárki” nem mi lettünk volna, mert akkor félő, hogy a végelszámolás nem a mi szánk íze szerint alakul.

Legközelebb most vasárnap lehet javítani, amikor a még nyeretlen Debrecen II. sz. csapata lesz a vendég Jászberényben. A mérkőzés kezdési időpontja:16.30.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?