Égető szükségben segítség

Jászberény város képviselői adományokat adtak át testvérvárosunk, Técső képviselőinek: a tizenhárom tűzoltó öltönnyel segítve a lánglovagok munkáját és hat komplett számítógéppel támogatva a Técsői Református Líceumot.

Augusztus 17-én, szerda délben a polgármesteri hivatal dísztermében fogadták a técsői delegációt testvérvárosunkból. Szabó Tamás polgármester külön köszöntötte Ivan Kovacs técsői polgármestert és Ambrus Istvánt, a Técsői Református Líceum igazgatóját. Örömét fejezte ki, hogy Szatmári Zoltán vállalkozó segítségével tizenhárom tűzoltó öltönyt és hat komplett számítógépet adhattak át Técső város képviselőinek. A városnak nagy szüksége volt már megfelelő tűzoltó ruházatra, hiszen náluk sokkal vékonyabb felszerelésben dolgoznak a lánglovagok, mint nálunk.

Kérdésünkre Szatmári Zoltán, a Securus Hungary Zrt. termelési igazgatója elmondta, hogy a leselejtezett Bristol bevetési ruhákat szakszerűen felújították, így ismét teljes értékűek, mondhatni szebbek, mint új korukban. Cégük több mint tíz éve foglalkozik védőruhák felújításával, így örömmel fogadták a segítő szándékú felkérést. A tizenhárom öltöny, azaz nadrág és kabát több rétegű tűzálló anyagból készült és értékük újonnan közel négymillió forint lett volna.

A hat számítógépet Jászberény városa ajánlotta fel a técsői líceumnak. A gépek ugyan már használtak, de felújítottak, korszerűsítettek és mellé monitorokat, egereket, klaviatúrákat is adományoztak.

Técső polgármestere, Ivan Kovacs köszönettel fogadta az adományokat, hiszen ebben a nehéz időszakban különösen nagy ajándék a jó minőségű védőruházat számukra. A korszerű felszerelésekben már biztonságosabban végezhetik munkájukat a tűzoltók. „Úgy értékeljük ezt az ajándékot, mint a városunk irányába tett tiszteletet.”

A nyolc éves testvérvárosi kapcsolatot továbbra is szeretnék fenntartani és lehetőségeikhez mérten szélesíteni, közös pontokat találni a jó együttműködéshez – tette hozzá Szabó Tamás polgármester. Ennek szellemében tavaly gyermekeket táboroztattak, idén tárgyi segítséget nyújtottak.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?