Edzőtáborozott az amerikai futball utánpótlás

Hazai környezetben az állatkert melletti futballpályán edzőtáborozott augusztus 13-án és 14-én, a Jászberényi Rozsomák AFC. Ezúttal vendégeik is voltak. Rajtuk kívül négy egyesület junior korú játékosai vettek részt a közös gyakorláson, sőt több városból és a Jászság több településéről is érkeztek fiatalok.

Immár 10 éves múltra tekint vissza az amerikai focit képviselő Jászberényi Wolverines. A szövetség rendezésében pedig 7. éve vannak jelen a junior korosztállyal is. Augusztus 2. hétvégéjén a fiatalok első alkalommal edzőtáboroztak hazai környezetben. Mint azt Balogh Kornél, a Jászberényi Rozsomák AFC elnöke, vezetőedzője elmondta, az előző években is részt vettek nyári felkészítő edzőtáborokban, de mivel messzire kellett utazni, elég kevesen vállalták fel a fiatalok közül. Ez alkalommal viszont hazai környezetben gyakoroltak a fiatalok, így a négy vendég együttes – Bp. Eagles, Dabas Sparks, Eger Heroes és Békéscsaba Raptors – játékosai mellett, a környező településekről is csatlakoztak hozzájuk.

A kétnapos eseményre a Magyar Amerikai Futball Szövetség elnöke Boda Gábor is ellátogatott, aki a junior válogatott edzője is egyben. Mint mondta az edzőtábori munka az előre megtervezettek szerint zajlott. Leírt, lerajzolt formákat tanultak meg a gyerekek, majd a pályán is gyakorolták azt. Mind a körülményekkel, mind a hozzáállással elégedett volt a szövetségi elnök. Jászberényben arról is képet kapott, hogy kikre számíthat majd a válogatottban.

Három felnőtt osztályban zajlik a bajnokság, valamint a 17 és a 19 évesek korosztályában az utánpótlás is vetélkedik egymással. Összességében több mint 2000 igazolt játékos van ma hazánkban. De nem elég ahhoz, hogy a berényiek önálló csapattal tudjanak indulni, így közösen a Budapest Eagles fiataljaival vágnak neki a szeptemberben kezdődő bajnokságnak.

– Természetesen továbbra is nyitva áll a Rozsomákok kapuja és várjuk a jászberényi és a környékbéli fiatalokat annál is inkább, mert komoly célt tűztek ki maguk elé. Mindenképpen szeretnénk a döntőbe kerülni. – mondta el végezetül Balogh Kornél a berényi gárda vezetője.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?