Új idény, új név a kosarasoknál

JP Auto Jászberényi KSE néven szerepel a 2016/2017-es idényben városunk kosárlabda csapata az NBI A osztályú bajnokságban, továbbá az 5. idegenlégiós érkezésével teljes a játékoskeret.

A magyar játékosok igazolásánál, szinte csak fiatalok érkeztek kosárlabda csapatunkhoz. Tapasztalt idősebb játékosok híján, úgy tűnik külföldről igazolt még egy hátvédet a JKSE vezetése. Az új szerzemény nem ismert kontinensünkön, hiszen eddig a tengeren túl pattogtatott.  Brent Arrington 24 éves, 191 cm magas, így elsősorban hátvéd poszton lesz majd bevethető az amerikai fiú a magyar bajnokságban. Az első profi idényére készülő kosaras előbb a Mississippi Valley State, majd 2013-tól kezdve három szezonon át a szintén NCAA1-ben szereplő Morehead State együttesében játszott. A legutóbbi bajnokságban szerzett mutatói: 10.2 pont, 3.4 lepattanó, 1.8 labdaszerzés és 3.1 gólpassz.

Aleksa Brbaklics, Bazsó Brúnó, Cseh György, Czirbus József, Mándoki Tamás, Odima Olivér, Brian Williams, Riley Barker, Slobodan Dundjerski, Svetozar Stamenkovics és Brent Arrington játékosokból áll tehát a jászberényi kosárlabda csapat.

– Cseh Györgyön kívül még két berényi fiú: Szigedi Bence és Nyíri Dániel is a felnőtt keret tagja. – mondta el Gulyás Csaba a JKSE elnöke. Továbbá közölte azt is, hogy a 2016/17-es idényben JP Auto Jászberényi KSE néven szerepelnek a bajnokságban.

A fényképp forrása: msueagles.com

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?