Városi fejlesztések a mozgás öröméért

Kedden délután vidám gyermeksereg társaságában avatta újra a városvezetés delegációja a Batthyányi úti megszépült játszóteret.

A népszerű játszótér nemcsak az Érpart lakóit vonzza, de még a Szatmári lakóparkból is gyakran érkeznek gyerekek, hogy kipróbálják az esztétikus, eu-szabványnak megfelelően biztonságos eszközöket – büszkélkedett el Szatmári Anikó a körzet önkormányzati képviselője. A képviselő asszony elmondta, képviselői keretéből igyekszik a körzet parkjait, játszótereit rendbe tenni. Ennek a tervnek első elemeként a Batthyányi úti játszótér felújítása történt meg összesen közel hét és fél millió forint ráfordítással, mely összegnek egy része a tavalyi képviselői keretből maradt. A fejlesztés során elsődleges szempont volt a biztonság, az esztétikum és az, hogy az eszközöket több korosztály is használhassa. A szép, színes csúszdák, hinták, mászókák alá gumiszőnyeg borítás került, melynek megléte tovább fokozza az eszközöket használók biztonságát. A területre sikeres pályázat esetén jövőre kültéri kondi eszközöket telepítenek, hogy azok segítségével a tinédzserek és a felnőttek is élhessenek a változatos mozgás örömével. Végezetül Szatmári Anikó megköszönte a Juhász és Társa Kft-nek a szakszerű és gyors kivitelezést.

Szabó Tamás polgármester üdvözölte a megjelenteket, elsősorban a gyerekeket, akiknek egészsége, mentális és fizikai jóléte a város és kormány egyaránt kiemelt feladata. Ebbe a programba illeszkedik ennek a játszótérnek a megújítása, hasonlóan a városba tervezett hét rekreációra, fizikai kondíció megőrzésre alkalmas terület fejlesztéséhez. Szintén az egészségmegőrzés jegyében épül majd sikeres pályázat esetén egy négyszáz méteres, gumiszőnyeggel borított futópálya a városi stadion mellett. Ennek megvalósulósa kilenc millió forintos önrész és ugyanennyi pályázati összegből készülhet el még az ősz folyamán. Közel tízmillió forintos, száz százalékban pályázati pénzből épül a két műfüves pálya között egy úgynevezett szabadidős családi tér, büféépülettel, nyársaló hely kialakításával, kültéri szórakoztató szabadidős eszközökkel, utcabútorokkal. A polgármester hozzáfűzte, hogy a Bercsényi úti iskola udvarának fejlesztése is hamarosan befejeződik, ahol az esztétikum mellett kiemelt szempont volt egy minőségi mozgásra alkalmas szórakoztató és kondicionáló park kialakítása.

Pócs János parlamenti képviselő a kormány ide vonatkozó programját tolmácsolta a jelenlévőknek. Ismertette, hogy az országvezetés kiemelt feladata a felnövekvő generáció idehaza tartása. Ennek egyik eszköze lehet, ha a gyerekeinknek megteremtjük azt a környezetet, melyben élmény felnőni, melyre jó visszaemlékezni, amely biztos gyökereket jelent.

A képviselők friss gyümölccsel vendégelték meg a jelenlévő gyermekeket, akik a játék közötti szünetben szívesen csipegettek az asztalokon elhelyezett szőlőből, szilvából.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?