Humorban gazdag péntek este

Fesztivál, másnaposság, melegfelvonulás és a teremtés. Számtalan téma megannyi humorral fűszerezve, melyről augusztus 12-én a Dumaszínház nagyágyúi, Kovács András Péter és Kőhalmi Zoltán gondoskodott.

A szabadtéri színpad középső szektorában kevés szabad hely volt, míg a két szélsőben bőven akadt üres szék a késve érkezőknek is. A hűvös idő ellenére, nem csalódtak az érdeklődők, bár valószínűleg senkinek nem ártott volna egy kis lélekmelegítő italka. Legalább is Kovács András Péter –stand up-os becenevén „KAP”– biztosan preferálná az ötletet, hiszen szerinte a legnagyobb bajunk, hogy keveset iszunk. Ez válasz lenne arra a kérdésünkre is, hogy miért vagyunk feszültek vezetés közben. A muszlimokra is azért gyanakszunk, mert ugyebár soha nem isznak, és a józan emberek mindig kétségbeesettek. Korunk sajátossága a homoszexualitás felvállalása, mely leginkább a gyermekek identitástudatát kockáztatja. KAP szerint, azonban a kicsiknél Bogyó és Babóca még így is veszélyesebb, mivel a Pride elvonul, de a Bogyó és Babócánál: „apa, lehet még egyet?”

Kőhalmi Zoli nem ismer tréfát, ha a nézők szórakoztatásáról van szó. A nyár mi másról, ha nem a nyaralásról szólna, így ezeket az élményeket is megosztotta a hallgatókkal. Nem érti, hogy miért vannak házias éttermek, ha az ember étterembe megy, akkor nyilván azért, hogy ne otthonos környezetben egyen. Jellemzően kockás abrosz, muskátlival és régi tárgyakkal díszítve. A stan up-os szerint ez egyáltalán nem tükrözi a valóságot, az ő mamája mindig elpakolta a habverőt és vasalót, ellenben a gyógyszerekkel és a pohárba tett műfogsorral. Valamint azt is megtudtuk róla, hogy régebben optimista pesszimista volt, hiszen ő abban bízott, hogy nem valósul meg, amire számít. Azóta már igazi pesszimistává vált, ami elmondása szerint nem azt jelenti, hogy számára a pohár félig üres, hanem, hogy valaki biztos beleköpött.

De végeredményben mégis csak egy nagyszerű korban élünk, hiszen sikerült teljesen megfékezni és visszafordítani a globális lehűlést. A világvége viccek után, Kőhalmi az előadás végén boldogan várta a reklamálós nézőket – ebben már ő is jártas – a számítógépén külön könyvtárat hozott létre a panaszleveleinek, melyekkel eddig még soha nem ért célt. Azonban a kifelé tóduló tömegben még olykor valaki elnevette magát, úgyhogy panaszlevelekre nem, de a következő dumaszínházas estén lelkes közönségre számíthatnak az előadók.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?