Gólzáporos győzelem Tállyán

A második fordulót rendezték a hétvégén az NB III Keleti csoportjában. A jászberényi futballcsapat a hazai nyitómeccs után – amikor 1-1-et játszottak a REAC együttesével – Tállya községbe utazott és magabiztos győzelmet aratott.

Az első félidőben többet veszélyeztetett a berényi gárda. Taktikusan játszottak, nem engedték kibontakozni a borsodiakat, de a 44 percig, nem sikerült feltörni a borsodiak védelmét. A szünet előtt aztán sikerült rést találni Birtalan révén, aki egy középre visszafejelt labdát vágott be a sarokba 0-1.

A második játékrészben aztán – bizonyára a hátrány miatt – jobban kitámadott a hazai együttes és lazább lett védekezése, amit könyörtelenül kihasználtak a berényi csatárok. Hét perc elteltével Hamar ugratta ki Herczeget, aki kicselezte a kapust is és máris 0-2. Később az előző gól szerzője ment el a jobb szélen és középre adott labdáját Birtalan mintegy 8 méterről bombázta közvetlenül a léc alá. Ezzel már háromra nőtt Gelei Károly együttesének előnye. Nem sokat kellett várni a 4. találatra sem. Most Hamar volt eredményes, amikor egy beadást a kapus felett emelt a hálóba 0-4. Az 5. találatnál is Hamar volt az egyik főszereplő, most őt ugratták ki társai. Egy csellel becsapta védőjét és a középre adott labdáját Hercegnek már csak az üres kapuba kellett továbbítania, ezzel kialakítva a végeredményt.

Tállya KSE – Jászberényi FC 0-5

JFC: Menczeles – Marcsek, Hevesi-Tóth, Mile, Sorecz, – Ulvicki (Lékó), Tisza (Ludasi), Kis, Birtalan, (Bojtor), – Herczeg, Hamar.

„Elégedett vagyok, különösen a második félidei játékkal. Ezt a formát szeretnénk állandósítani, sok örömet szerezve ezzel szurkolóinknak.”  – mondta a JFC elnöke, dr. Gottdiener Lajos a mérkőzés után. A hétvégén ezúttal vasárnap (augusztus 21.) játssza harmadik mérkőzését a JFC, a vendég az MTK fiókcsapata lesz. A mérkőzés 17 óra 30 perckor kezdődik majd.

Fotó: Pesti József archív felvétele az előző bajnokságból

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?